מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן התפשטות של מלנומהערן30/01/2018
כמה זמן לקוח למלנומה להתפשט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפשות מלנומה
ד``ר ניר נתנזון02/02/2018לכל מלנומה קצב משלה- בין ימים ספורים ועד שנים. בממוצע לרוב המלנומות נדרשים מספר חודשים ואף יותר משנה לפני שגורמות לנזק רציני, ולכן בדיקה שנתית כה חשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה של מלנומהענת28/01/2018
שלום, אבי בן 79 עשה ניתוח להוצאת שומה מאחורי האוזן . התוצאה: מלנומה באיזור המסטואיד . מלנומה לאחר ביופסיה malignant melanona עומק חדירה 0.6 קלארק 3,ללא התכיבות , 0מיטוזות, שוליים נקיים מינימום 0.02 ס"מ . אשמח לפענוח והסבר תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון28/01/2018מדובר במלנומה בעומק שטחי יחסית עם סיכויי החלמה מצויינים (מעל 95%).
כל מה שנדרש כעת הוא ניתוח נוסף להרחבת שולי הכריתה הקודמת, אולטראסאונד בלוטות הלימפה ובדיקת רופא עור כל 3 חודשים במשך שנתיים (לאחר מכל כל 6 חודשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתיחסות בפורום
ענת08/02/2018תודה, אשמח לדעת מה הסבירות לפגיעה בבלוטות הלימפה על פי הממצאים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן לילד בן 4לינוי28/01/2018
האם היווצרות של נקודת חן חדשה אצל ילד בן 4 היא סימן לדאגה? עד מתי הופעה של נקודות חן הן דבר תקין ומתי צריך להתחיל לבדוק אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן אצל ילד
ד``ר ניר נתנזון28/01/2018זה בדיוק הגיל הנכון להופעת נקודות חן.
נקודות חן יכולות להופיע בכל גיל, אך רובן מופיעות עד גיל 40 שנה.
עם זאת כל נקודת חן, בכל גיל, רצוי לבדוק אצל רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה שגדלה פתאוםמושיקו26/01/2018
בוקר טוב! ברצוני לבקש באם ניתן התייחסות, אני בן 34, לפני כשבועיים ראיתי נקודה שחורה על הבטן (בהתחלה חשבתי שמדובר בחצ׳קון וניסיתי לפוצץ), לאחר שהלכתי לרופאת עור, היא לא נתנה לי יותר מדי הסברים ותשובות, פשוט אמרה לי ללכת להסיר איתה בדחיפות. שאלתי אותה האם מדובר בשומה רגילה או במשהו סרטני. היא מאוד התחמקה מהשאלה. רציתי לדעת האם תוכלו לסייע לי ולהגיד לי מה דעתכם בנושא?
בנוסף אציין כי הרופאה אמרה לי ששולחים את הנגע לביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שחורה
ד``ר ניר נתנזון26/01/2018לא ניתן לאבחן על סמך התמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה שחורה בבטן
מושיקו26/01/2018יכול להיות שזו מלנומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה שחורה
ד``ר ניר נתנזון26/01/2018אין לי כל אפשרות לדעת ללא שאבדוק בעצמי.
תמונה כזו אינה מספקת די מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן קיימת אם אודםאתי23/01/2018
ערב טוב ..
אני בת 31 יש לי נקודת חן ברגל מאז שאני זוכרת את עצמי אך בחודש האחרון שמתי לב לאודם מסביב ונפיחות
שמתי משחה אנטיביוטית לעור הנפח ירד אך האודם נישאר...ונוצרו נקודות לבנות ליד בדומה למוגלה..
האם יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
ד``ר ניר נתנזון26/01/2018בהחלט כדאי לפנות לרופא עור לבדיקה וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם סגול בציפורן אחרי לקאביגיל21/01/2018
אני עושה ציפורניים עכשיו וכשהורידו לי את הלק זה מה שמצאתי יש מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם על הציפורן
ד``ר ניר נתנזון26/01/2018לא ניתן לאבחן על סמך הצילום. פני לבדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקוע על עור מנומשנמש21/01/2018
הבנתי שעדיף לא לעשות קעקוע על נקודות חן, האם זה נכון גם לגבי עור מנומש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע
ד``ר ניר נתנזון26/01/2018לא ידוע על מניעה מלעשות קעקוע על עור מנומש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס ציפורן ברגל מעיד על משהו?לין17/01/2018
ביומיים האונים שמתי לב לפס הזה , האם מעדי על משהו מסוכן ,??
אני בהריון שבוע 23
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס אל הציפורן
ד``ר ניר נתנזון17/01/2018לא ניתן לאבחן על סמך התמונה.
פני לרופא העור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לרופא כשיש פס שחור בציפורןדנה15/01/2018
היי רציתי לשאול לאיזה רופא אני פונה במידה ואני רואה פס שחור בציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור
ד``ר ניר נתנזון15/01/2018לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס זעיר על הצפורןמיכל14/01/2018
שלום,
היום גיליתי פס דק וזעיר (כ 2-3 מ"מ ) על הציפורן, אני יודעת שדבר כזה עלול להיות קשור למלנומה של הציפורן. עד שאגיע לרופא עור, עוד מספר ימים, רציתי לשאול את דעתך. בנוסף אציין כי אני סובלת מקרישיות יתר בדם, ובין השאר נוטלת קרטיה 100 בכל יום.
קראתי כי התופעה יכולה להיות קשורה לתופעת sprinter hemorrhage .
מה תוכל לומר לי על כך ?
התמונה:
imgur.com/a/03dDA
את הקישור יש להעתיק ולהדביק בשורת הכתובת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס זעיר
ד``ר ניר נתנזון26/01/2018לצערי לא ניתן לאבחן על סמך התמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס זעיר על הצפורןמיכל14/01/2018
שלום, היום גיליתי פס דק וזעיר (כ 2-3 מ"מ ) על הציפורן, אני יודעת שדבר כזה עלול להיות קשור למלנומה של הציפורן, עד שאגיע לרופא עור, עוד מספר ימים, רציתי לשאול את דעתך. בנוסף אציין כי אני סובלת מקרישיות יתר בדם
ובין השאר נוטלת קרטיה 100 בכל יום .
אני מצרפת תמונה .
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס עח הציפורן
ד``ר ניר נתנזון15/01/2018סביר להניח שמדובר בדימום זעיר, אולם נדרשת בדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים - נקודה חשודה שהתפתחה סמוך לעיןיעל13/01/2018
לביתי בת 2 צמחה מתחת לעין נקודת חן בולטת משטח הפנים.
רציתי לברר האם יש צורך בבדיקת רופא? האם ניתן להסיר?
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע על הפנים
ד``ר ניר נתנזון13/01/2018מומלץ שרופא עור יבדוק את הנגע עם דרמוסקופ.
הנגע ניתן להסרה ע"י כירורג פלסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן בגב מגרדותאנונימית11/01/2018
שלום רב , אני בהירה ויד לי הרבה נקודות חן בגוף אולי מעל 20 ויש לי כמה בגב שכל כמה זמן מגרדות לי ועוד אחד בשד הימני שגם כל כמה חודשים מגרדת ועכשיו היא מגרדת כבר כמה ימים רצופים , יש סיבה לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מגרדת
ד``ר ניר נתנזון13/01/2018רצוי שרופא עור יבדוק את השומות בעזרת דרמוסקופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חומה על הציפורן ברגלדנה11/01/2018
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים הופיעה לבן זוגי נקודה שחורה בציפורן ברגל. אני יודעת שלא ניתן לאבחן על סמך תמונה אבל האם יש סיכוי שכזה דבר נובע מפטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודהחומה
ד``ר ניר נתנזון13/01/2018לא סביר שמדובר בכצם שנגרם ע"י הפטריה.
כדאי לפנות בהקדם לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם סגול-חום על הציפורןנערה מפוחדת07/01/2018
שלום , לפני כחודש הופיע לי הכתם הנ״ל (צירפתי תמונה) אני מאוד מפחדת , לא ישנה בלילות מרוב פחד .. בחיים לא היה לי כתם כזה על הציפורן .. יכול להיות שמדובר בסרטן העור ? או שזה רק פטריה או שטף דם ? אשמח מאוד לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם עח הציפורן
ד``ר ניר נתנזון09/01/2018לא ניתן לאבחן על סמך התמונה.
פני בהקדם לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)