מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנפחות העור אחרי ניתוח מוזימית27/01/2019
האם זה הגיוני שהעור באזור של ניתוח מוז ממשיך להיות נפוח גם שלושה שבועות אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד``ר ניר נתנזון27/01/2019השאלה לא קשורה לנושא הפורום.
פנה לרופא המנתח בשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד של בלוטות לימפהילנב24/01/2019
שלום רב ,
אני עושה אולטרסאונד בלוטות לימפה בבתי שחי עקב מלנומה שטחית שהוצאה באזור. באולטרסאונד האחרון נרשם שנצפתה בלוטת לימפה שומנית מאוד בגודל 5×15 מ"מ. על מה ממצא זה יכול להעיד? לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה
ד``ר ניר נתנזון26/01/2019ממצא שכיח ושפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שטוחה שגדלהלוטן24/01/2019
בסיכויים לסרטן יש הבדל בין שומה בולטת לנקודת חן שטוחה? יש לי נקודת חן שטוחה בזרוע שאני חושב שגדלה קצת, זה חריג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שטוחה
ד``ר ניר נתנזון26/01/2019עובי השומה אינו קשור לסיכוי לסרטן.
כל שומה שמשתנה דורשת בדיקת רופא עור בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה נפלה אחרי טיפול לייזראלינה22/01/2019
יש לי שומה קטנה במפשעה, אני עושה טיפולי לייזר, השבוע עשיתי את הטיפול החמישי ויום אחר השומה נפלה מעצמה, צריך לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה לאחר טיפו ליזיר
ד``ר ניר נתנזון26/01/2019בהחלט כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה באיבר המיןמזי20/01/2019
יצאה לי נקודה שחורה, כמו נקודת חן, בחלק הפנימי של השפתיים. צריך לבדוק את זה לאור המיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שחורה
ד``ר ניר נתנזון26/01/2019בהחלט כדאי, ללא קשר למיקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריץ בציפורן לכל אורכהענת17/01/2019
שלום
לפני יותר משבע שנים באצבע המורה ביד נוצר לי סדק למעלה שהפך לקבוע. ציפורן שתמיד,שגדלה מתפצלת באותו המקום בקביעות. השבוע שמתי לבד שהסדק ממשיך למטה . לא יודעת אם כך היה תמיד. נבהלתי שלא מדובר בפס הבעייתי. רופאת עור בזמנו אמרה על הסדק שזו טראומה בציפורן ואין מה לעשות. אצרף תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בציפורן
ד``ר ניר נתנזון26/01/2019נראה שרופאת העור שלך צדקה. עם זאת כמובן יש להיות עירניים לשינויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריץ בציפורן לכל אורכה
ענת26/01/2019תודה רבה ד"ר נתנזון. רופא עור שמטפל בי בעניין אחר באופן פרטי וששלחתי לו תמונה זו,חושב שאני יכולה לחכות לביקורת הבאה שלנו בעוד חודשיים לגבי זה. האם לדעתך אפשרי להמתין? הסדק למעלה חיצוני אך ההמשך שלו עד למטה הוא פנימי. באור יום חסר צבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן
ד``ר ניר נתנזון30/01/2019כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וכתם מתחת לציפורןנטי16/01/2019
היי, בעלי סובל כבר כשבוע מכאבים באצבע ביד שמאל. מטופל אצל ראומטלוג במסגרת תסמונת רנו. נכון לכרגע מטופל באמופלידין. יש לן מן כתם מתחת לציפורן שנראה כמו לכלוך. מאוד כןאב לו לנסות לנקות. האם יש משהו שנראה חשוד בציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בציםפורן
ד``ר ניר נתנזון26/01/2019לא ניתן לאבחן על סמך תמונה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה או המטומה של הציפורן?אחת14/01/2019
שלום,
האם מלנומנה של הציפורן זה ממש פס צר לאורך הציפורן או שיכול להראות ככתם?
בכל מקרה הייתי עם לק אטום ואז התחלתי לראות כהות בבסיס הציפורן הסרתי את הלק וראיתי מאין שטף דם וגם כל הציפורן נראית לא תקינה. יכול להיות שקיבלתי מכה
צרפתי תמונה האם אכן זה שטף דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן
ד``ר ניר נתנזון26/01/2019לא ניתן לאבחן על סמך תמונה
נדרשת בדיקת רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות וטיפול במלנומה אין- סיטורויטל13/01/2019
בנקודת חן שהוסרה ונשלחה לביופסיה נמצא מלנומה אין- סיטו, מה המשמעות של זה ומה עושים עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון13/01/2019מדובר במלנומה (סרטן העור) בשלב המוקדם ביותר.
הסרתה בשלב זה מבטיחה 100% ריפוי.
נדרש רק לבצע ניתוח נוסף של "הרחבת הכריתה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפת דם על נקודת חןרון10/01/2019
הייתה לי טיפת דם על נקודת חן מורמת, פעם ראשונה שזה קורה ולא חזר מאז - סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת דם
ד``ר ניר נתנזון13/01/2019לא.
עם זאת כל שומה מומלץ לבדוק לפחות פעם בשנה ע"י רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מטפל בגידול בעפעפיים?מרינה08/01/2019
מי מטפל בגידול בעפעפיים? רופא עור או רופא עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים
ד``ר ניר נתנזון13/01/2019כירורג פלסטי או רופא עיניים המומחה בגידולים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמש חדש על השפתייםגיא06/01/2019
אני ג'ינג'י מנומש, יש לי קצת נמשים על השפתיים אבל לפני כמה ימים יצא לי נמש חדש על השפה העליונה, שזה מוזר כי עכשיו חורף והשמש לא אמורה להיות מספיק חזקה כדי שיצאו נמשים, לפחות ככה זה אצלי. האם יש בזה סימן מחשיד? כמו כן, הייתי אצל רופא עור לא מזמן והוא כלל לא בדק לי את הנמשים שעל השפתיים (אני שכחתי מהם לחלוטין ולא הערתי לו על זה בזמנו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמש חדש
ד``ר ניר נתנזון13/01/2019רצוי מאוד להיבדק ע"י רופא עור בשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העור נזק מצטברעומר03/01/2019
האם סרטן העור לאנשים עם עור בהיר יכול להתפתח לא בהכרח מנקודת חן אלא מנזק מצטבר של חשיפה לשמש? חוץ מקרם הגנה יש עוד מה לעשות נגד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מצטבר
ד``ר ניר נתנזון03/01/2019בהחלט- הנזק הו א מצטבר.
העור "זוכר" כל קרן שמש שפגעה בו מגיל 0.
פרט למסנן קרינה יש ביגוד שמגן מהשמש והפחתה בשעות החשיפה לשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאי טיפול בגידוללימור31/12/2018
שלום רב, לבן זוגי יש גידול בין העפעף לגבה (קרוב יותר לגבה). הגידול בן 4 שנים לפחות, והוא הולך וגדל. בן 55, בעל שיער אדמוני, בהיר עיניים והוא עובד הרבה בשמש. הגידול לא מפריע לו, והוא מסרב לראות רופא. גם לא הולך מעולם לרופא משפחה לבדיקות תקופתיות. מצרפת תמונה של גידול דומה שמצאתי ברשת. הגידול נראה כגליל בגובה כ1.5 ס"מ ובקוטר של כ 1 ס"מ. האם יש סכנת חיים? אני דואגת. מה עלול לקרות ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי טיפול בגידול?
ד``ר ניר נתנזון03/01/2019בהחלט!
סרטן העור, ביחוד באיזור הפנים, עלול לשלוח גרורות ולגרום אף למוות במקרים מסוימים.
נסי לשכנע את בן זוגך לפנות בהקדם לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס קטנטן על הציפורןירין30/12/2018
לפני כמה ימים הופיע לי פס קטן ודק על הציפורן של הזרת ביד. כמה זמן צריך לחכות אם זה יעבור לפני שהולכים לבדוק? יש סיכוי שדבר כזה יעבור מעצמו אם זה לא סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס
ד``ר ניר נתנזון03/01/2019רב הפסים על הציפורן אינם סרטניים. אם הפס חולף תוך חודש ראזי לרוב אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)