אופן החיים אחרי צנתור ותוצאות בדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אופן החיים אחרי צנתור ותוצאות בדיקה
    דוד
    30/07/2011

    שלום רב דוקטור. אני בן52. לפני כשלושה חודשים עברתי צנתור לב,שמו לי סטנט. סבלתי מלחץ דם גבוה,שומנים גבוהים בדם והייתי מעשן כבד,אחרי צנתור ירדתי ל-15 סיגריות ביום. אני אוכל כל יום שני תפוחי אץ,בבוקר ובלילה. שותה כל יום שתי כפיות גדולות שמן זית כתית מעולה,בבוקר ובערב. 3 פעמים בשבוע שותה כוס יין אדום חצי יבש,עם ארוחה. הליכה רגלית כ-30 דקות כל יום ולוקח מגה גלופלקס. אחרי צנתור אני לוקח כל יום פלויקס 75 מ"ג וליפיטור 20 מ"ג. לפי בדיקות דם משבוע שעבר: קולסטרול 150,קולסטרול הדל 40,קולסטרול לדל 90,טריגליצרידים 140, קריאטינין 1.10, גלוקוז 90,קלציום 9.0,סודיום 140,פוטסיום 4.5,פוספורוס 4.5, esr 8 דוקטור,האם ניכרת בבעיה כלשהי באחת הבדיקות? האם אני לא פועל כראוי בהתאם לכל מה שציינתי לעיל? תודה רבה מראש עבור תגובתך בעקבות פנייתי אליך. דוד.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לדוד

    ד``ר רפי ביצור
    31/07/2011

    ראשית - כל הכבוד על השינוי המשמעותי באורח החיים.

    האם ניכרת בבעיה כלשהי באחת הבדיקות? ניכרת בעיה רצינית, אך לא בבדיקות. הבעיה היא העישון. צמצום הכמות מבורך אך אינו מספיק. עשה כל מאמץ להפסיק לעשן לחלוטין.

    לגבי הבדיקות - לאור מחלת הלב בגיל צעיר, רצוי שרמת ה- LDL תהיה פחות מ- 70, ויש לשקול (בעצה אחת עם הרופא המטפל) להעלות את מינון הליפיטור.

    חשוב לוודא גם שלחץ הדם מאוזן, ואם לא - לשקול תוספת טיפול גם לענין זה.

    בהצלחה ובריאות שלמה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו