מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי שומנים ולחץ דם גבוהים.דוד20/08/2011
שלום רב דוקטור. אני בן53. לפני כ4 חודשים עברתי צנתור לב בב"ח אסף הרופא,שמו לי סטנט,עקב שומנים גבוהים בדם ולחץ דם גבוה. הייתי מעשן כבד,לאחרונה ירדתי ל 15 סיגריות ביום. ממחרת הצנתור כששוחררתי הביתה,אני לוקח כל בוקר פלוויקס 75 מ"ג וכל ערב פרבליפ 40 מ"ג. אני עושה הליכה רגלית כל יום חצי שעה,כל בוקר כפית גדולה שמן זית כתית מעולה,תפוח 1 כל יום. פעם בשבועיים בדיקת לחץ דם אצל רופא משפחה,זה עומד על 120/80 וגם א.ק.ג. תקין. פעם בחודש בדיקה אצל קרדיולוג בקופ"ח. לפי בדיקות דם כלליות משבוע שעבר: PSA 1.80, T4-FREE 14.0, TSH 4.00, ARTT-SEC 30.0, ESR 10, PT-INR 0.88, PT-SEC 13.0 גלוקוסה 75,UREA 30, קלציום 8.80,אלבומין 4.5,סודיום 140,פוטסיום 4.50, טריגליצרידים 130,קולסטרול לדל 100,קולסטרול הדל 80,קולסטרול 140 דוקטור,מכל הפרטים שלפניך,יש בעיה כלשהי איפהשהו? דעתך הצעתך בנדון? תודה רבה מראש עבור תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד``ר רפי ביצור20/08/2011נדמה לי שכבר עניתי לך, אבל אולי פיספסת את התשובה ולכן אענה שוב:
ראשית - כל הכבוד על השינוי המשמעותי באורח החיים.
האם ניכרת בבעיה כלשהי באחת הבדיקות? ניכרת בעיה רצינית, אך לא בבדיקות. הבעיה היא העישון. צמצום הכמות מבורך אך אינו מספיק. עשה כל מאמץ להפסיק לעשן לחלוטין.
לגבי הבדיקות - לאור מחלת הלב בגיל צעיר, רצוי שרמת ה- LDL תהיה פחות מ- 70, ויש לשקול (בעצה אחת עם הרופא המטפל) להחליף את הפרבליפ בתרופה חזקה יותר ממשפחת הסטטינים.
שאר הבדיקות - תקינות.
בהצלחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפנייתי הקודמת ובהתאם לתגובתך
דוד20/08/2011דוקטור רפי. ערב נפלא ושבוע נהדר לך ולכל בית ישראל. תודה רבה עבור תגובתך בהתאם לפנייתי הקודמת. היפסקתי לעשן בשבתות,אני מנסה להפסיק לעשן בכלל, בינתיים אני לא עולה מעל 15 סיגריות ביום. בנוגע לתרופות ממשפחת סטטינים:תרופות סימוביל סימבקור סימבסטטין,20 וגם 40 מג,הייתי לוקח בעבר. מפני שתרופות אלו גרמו לי לתחושות של זרמים בבטן העיליונה והתחתונה,לרעידות רגליים ולדיכאון, לפני כחודשיים רופא משפחה מצא לנכון להחליף לי תרופות אלו לפרבליפ 40 מ"ג. יש לציין כי עם פרבליפ 40 מ"ג אינני חש זרמים ותחושות שציינתי באותם מקומות וגם הדיכאון מאחורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
ד``ר רפי ביצור21/08/2011פרט לפרבליפ וסימבסטטין יש תרופות נוספות שאפשר לנסות, כגון ליפיטור וקרסטור. דבר עם הרופא שלך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)