שאלות בנוגע לתרופות ספציפיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנוגע לתרופות ספציפיות
    אודי
    22/08/2011

שלום דוקטור.אני בן 55. לפני חמש שנים עברתי צנתור לב ראשון,שמו לי סטנט.לפני חצי שנה עברתי צנתור שני,יש לי שני סטנטים. מפני שיש אלרגיה לתרופות פלוויקס ואספירין,בב"ח הימליצו לי על אפיאנט 10 מ"ג,1 ביום,28 טבליות בקופסה,אותו אני רוכש עם מרשם כל חודש דרך רופא משפחה באופן פרטי,מחירו 300 ש"ח, אינו בסל הבריאות. מדוע הוא לא בסל הבריאות ומהו בהשואת פלוויקס ואספירין? היתחלתי לקחת אותו כל יום בחודש מרץ או אפריל השנה,לא זכור לי באיזה חודש בדיוק. לדעתך מתי עליי להפסיק לקחת אותו? עוד שאלה:לפי תוצאות בדיקות דם אחרונות,יש לי שומנים גבוהים בדם (טריגליצרידים 200,קולסטרול 250,הדל 50). איזו תרופה סימוביל סימבקור או פרבליפ? 20 או 40 מ"ג? לדעתך/הצעתך/המלצתך אני מצפה. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאדי

ד``ר רפי ביצור
    22/08/2011

ראשית, אני מדגיש שלא ניתן לתת המלצות ספציפיות לטיפול דרך האינטנט למטופל שלא ראיתיו מעולם, לא בדקתיו ולא ראיתי את כל הנתונים. לכן, אענה באופן כללי בלבד.

1. אפיאנט (השם הגנרי - פרסוגרל) היא תרופה נוגדת טסיות, בעלת מנגנון פעולה הדומה לזה של הפלביקס, ומטרתה למנוע יצירת קריש דם בסטנט. התרופה נבדקה בשילוב עם אספירין, ונמצא שהיא יעילה יותר במניעת אירועים לבביים מאשר השילוב של אספירין ופלביקס. למיטב ידיעתי, התרופה לא נבדקה במתן ללא אספירין. אצלך, ככל הנראה עקב האלרגיה לפלביקס ואספירין, היא ניתנת לבד. התרופה הנה חדשה ולכן אינה נמצאת בסל הבריאות.

2. חישוב זריז מעלה שרמת ה- LDL (הכולסטרול ה"רע") שלך היא 160. זו רמה גבוהה מאד לאדם צעיר עם מחלת לב. עליך לקבל תרופה ממשפחת הסטטינים על מנת לנסות ולהגיע לרמת LDL של 70. לא סביר להניח שסימבסטטין ופרבסטטין יורידו מספיק את רמת ה- LDL, וקרוב לודאי שתזדקק לתרופות "חזקות" יותר כגון ליפיטור או קרסטור.

3. רמת הטריגליצרידים אצלך גבוהה. הסטטינים יכולים להוריד את רמת הטריגליצרידים, אך בד"כ לא בהרבה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

4. במקביל, חיוני לאתר ולטפל בכל גורם סיכון נוסף שקיים - עישון, סוכרת, יתר לחץ דם, עודף משקל וכו'.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה או לקרדיולוג למעקב.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור רפי. בהתאם לפנייתי הראשונה

אודי
    22/08/2011

ובהקשר לתגובתך במלואה. תודה רבה דוקטור. שוחחתי עם רופא משפחה לפני כעשר דקות. הוא מאשר כי נכון ואמת בדבריך,בכל הכתוב בתגובתך. דוקטור,בנוגע לתרופות ליפיטור וקרסטור:לדברי רופא משפחה וכפי שרשום אצלו במחשב(לא ציינתי כי לא זכרתי בפנייתי הראשונה אליך),לפני כ4 שנים הייתה לי אותה בעיה בנוגע לשומנים בדם,כפי שפירטתי לך. בזמנו הוא היה רושם לי סימוביל וסימבקור 40 מ"ג,1 ביום בשעות הערב וזה כן עבד תוך שלושה-ארבעה חודשים. כניראה לאחר שראיתי תוצאות בדיקות דם בזמנו,שהכל תקין מבחינת שומנים בדם,היפסקתי על דעת עצמי. רופא משפחה בסדר גמור,אני לא בסדר. על כן,בעוד כצי שעה אני בדרך אליו לרשום לי סימוביל/סימבקור 40 מ"ג. דוקטור,תזכיר לי בבקשה מאיזו שעה עד איזו שעה מקסימום אני יכול לקחת אותה כל יום והאם חובה אחרי האוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודי

ד``ר רפי ביצור
    22/08/2011

את הסימבסטטין יש לקחת בשעות הערב, קרוב לשעת השינה, שכן אז הוא יעיל יותר.
    לאחר כחודשיים יש לחזור על בדיקות הדם על מנת לוודא שהכולסטרול ירד במידה הרצויה. אם כן - מה טוב. אם לא - יש לשקול מתן תרופה "חזקה" יותר.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו