מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לצנתור לב ושומנים בדםדוד30/08/2011
שלום דוקטור. אני בן53. לפני כחודשיים עברתי צנתור שני,יש לי שני סטנדים. לפי בדיקות דם משבוע שעבר,יש לי טריגליצרידים וקולסטרול גבוהים,לא ממש אך קצת מעל המקסימום. איזו תרופה מיועדת לנדון? פרבליפ או ליפיטור או סימבקור? שמעתי שפרבליפ גורמת להזעת יתר ולכאבי שרירים,האם זה נכון? מהן תופעות לוואי של כל אחת מהן והאם אחת מהן מסוכנת לבריאות? לדעתך הצעתך המלצתך אני מצפה. תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד``ר רפי ביצור30/08/2011לגבי הכולסטרול - לאור מחלת הלב, רצוי מאד שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) תהיה פחות מ- 70, תוך שימוש בתרופה ממשפחת הסטטינים. תרופות ממשפחה זו הוכחו כמקטינות את הסיכון לתחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי דם. פרבליפ, ליפיטור וסימבקור - שלושתן ממשפחה זו, וממש לא משנה איזו מהן תיקח כל עוד רמת הכולסטרול תגיע לערך המטרה. כולן עלולות לגרום לכאבי שרירים בכחמישה אחוז מהמטופלים. כאבים אלה הנם הפיכים לחלוטין. התרופות נמצאות בשימוש כבר כ- 20 שנה ונחשבות לבטוחות ביותר, וודאי שאינן "מסוכנות לבריאות".
לגבי הטריגליצרידים - הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת למצב בריאותי כללי
דוד30/08/2011דוקטור רפי. קודם כל,תודה רבה שהיגבת לפנייתי הראשונה. בנוסף לשומנים בדם,יש לי בעיה נוספת אולי גם בה אתה מתמצא ואם תוכל לענות עליה:יש לי פריצת דיסק בע"ש גב תחתון ובעקבות כאבים חזקים (המקרינים לרגל שמאל) מזה כשלושה חודשים, לפני כחודש האורטופד הזריק לי בע"ש גב תחתון זריקת דיפרוספן. האם הזריקה הזו מסוכנת למצב בריאותי ובכלל לבריאות? למשך כמה זמן היא פועלת בגוף מיום הזריקה?מתי ובאיזה אופן היא יוצאת מהגוף? אני חש בצילצולים ממושכים באוזניים בכל שעות היממה,נפיחות וכאב באזור הצוואר והגרון. אבקש דעתך המלצתך הצעתך בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
ד``ר רפי ביצור31/08/2011שאלות אלה אינן בתחום התמחותי או בתחום עיסוקו של הפורום.
זריקת דיפרוספן אינה מזיקה לבריאות. לא ניתן לחזות כמה זמן תימשך השפעתה.
לגבי שאר השאלות - אנא פנה לבדיקה אצל רופא המשפחה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)