שאלה בנוגע לצנתור לב ושומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לצנתור לב ושומנים בדם
    דוד
    30/08/2011

שלום דוקטור. אני בן53. לפני כחודשיים עברתי צנתור שני,יש לי שני סטנדים. לפי בדיקות דם משבוע שעבר,יש לי טריגליצרידים וקולסטרול גבוהים,לא ממש אך קצת מעל המקסימום. איזו תרופה מיועדת לנדון? פרבליפ או ליפיטור או סימבקור? שמעתי שפרבליפ גורמת להזעת יתר ולכאבי שרירים,האם זה נכון? מהן תופעות לוואי של כל אחת מהן והאם אחת מהן מסוכנת לבריאות? לדעתך הצעתך המלצתך אני מצפה. תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדוד

ד``ר רפי ביצור
    30/08/2011

לגבי הכולסטרול - לאור מחלת הלב, רצוי מאד שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) תהיה פחות מ- 70, תוך שימוש בתרופה ממשפחת הסטטינים. תרופות ממשפחה זו הוכחו כמקטינות את הסיכון לתחלואה ותמותה ממחלות לב וכלי דם. פרבליפ, ליפיטור וסימבקור - שלושתן ממשפחה זו, וממש לא משנה איזו מהן תיקח כל עוד רמת הכולסטרול תגיע לערך המטרה. כולן עלולות לגרום לכאבי שרירים בכחמישה אחוז מהמטופלים. כאבים אלה הנם הפיכים לחלוטין. התרופות נמצאות בשימוש כבר כ- 20 שנה ונחשבות לבטוחות ביותר, וודאי שאינן "מסוכנות לבריאות".

לגבי הטריגליצרידים - הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת למצב בריאותי כללי

דוד
    30/08/2011

דוקטור רפי. קודם כל,תודה רבה שהיגבת לפנייתי הראשונה. בנוסף לשומנים בדם,יש לי בעיה נוספת אולי גם בה אתה מתמצא ואם תוכל לענות עליה:יש לי פריצת דיסק בע"ש גב תחתון ובעקבות כאבים חזקים (המקרינים לרגל שמאל) מזה כשלושה חודשים, לפני כחודש האורטופד הזריק לי בע"ש גב תחתון זריקת דיפרוספן. האם הזריקה הזו מסוכנת למצב בריאותי ובכלל לבריאות? למשך כמה זמן היא פועלת בגוף מיום הזריקה?מתי ובאיזה אופן היא יוצאת מהגוף? אני חש בצילצולים ממושכים באוזניים בכל שעות היממה,נפיחות וכאב באזור הצוואר והגרון. אבקש דעתך המלצתך הצעתך בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוד

ד``ר רפי ביצור
    31/08/2011

שאלות אלה אינן בתחום התמחותי או בתחום עיסוקו של הפורום.

זריקת דיפרוספן אינה מזיקה לבריאות. לא ניתן לחזות כמה זמן תימשך השפעתה.

לגבי שאר השאלות - אנא פנה לבדיקה אצל רופא המשפחה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו