סיכון מחושב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכון מחושב
    גלית בוכמן
    26/09/2011

קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם של הכולסטרול "הרע" 156.4 "והטוב" 164 אני חודשיים אחרי הריון ולוקחת אספירין מדללי דם, מכיון שאני שנתיים וחצי אחרי אירוע מוחי קל זה השתמע בזה שחצי גוף שמאל נירדם האם יש סיבה לדאגה { אין לרופאים מושג מאיכן האירוע התחיל אשמח לתגובה}. ולבעלי התשובה של אותה בדיקה הראתה שהכולסטרול "הרע" 117 , "והטוב" 153 .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכון מחושב

הוספת תגובה

• לגלית בוכמן

ד``ר רפי ביצור
    26/09/2011

1. האם את בטוחה שציינת את ערכי הכולסטרול ה"טוב" (HDL) הנכונים? הערכים שציינת נראים גבוהים באופן לא סביר.
    2. לגבי האירוע המוחי: ההתייחסות לערכי הכולסטרול תלויה בסיבתו של האירוע המוחי, כמו גם בגורמי הסיכון הנוספים (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלות לב וכלי דם, מצבי קרישיות יתר ועוד). כדי להחליט יש לעבור על כל הנתונים (כולל CT או MRI של המח, דופלר עורקי צוואר, אקו לב, הולטר, TCD ועוד) ולקבל החלטה בהתאם. האינטרנט אינו המקום הנכון לקבל החלטה טיפולית במקרה כזה. מומלץ לפנות למרפאת ליפידים עם כל הנתונים.

שנה טובה ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלית בוכמן
    26/09/2011

תודה רבה על התייחסותך לבעייתי, כל הבדיקות שציינת ניבדקו, כגון סיטי ו-mri , כמו כן ישנם היסטוריות רפואיות אצל אבא שלי,אציין שגם הוא עבר אירוע מוחי קל בגיל 55 { אני עברתי את האירוע בגיל 30}, ואשמח להגיע למרפאה שלך לייעוץ המשכי או לחילופין לשלוח לך בפקס את התשובות. רופאת המשפחה ראתה את התשובות ותשובתה הייתה שמיכיון שאני רק מניקה אינני יכולה לקבל טיפול תרופתי. האם תשובתה נכונה? כמו כן מה לגבי הבדיקות שרשמתי לך של בעלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית בוכמן

ד``ר רפי ביצור
    26/09/2011

לגבייך - הרופאה צודקת שהתרופות להורדת כולסטרול אינן מותרות לשימוש בהנקה, אבל אני מניח של תניקי לנצח... חשוב לעבור על כל הנתונים ולקבל החלטה לגבי הצורך בטיפול לאחר סיום ההנקה. ניתן לקבוע תור למרפאת הליפידים בתל השומר בטל. 03-5304582.

לגבי בעלך - מאחר ולא סיפקת שום נתון על גורמי הסיכון שלו, לא אוכל לענות.

בריאות שלמה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו