שומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים בדם
    מלי
    03/10/2011

שלום
    שמי מלי אני בת 35 ובגללמחלות אוטואימיוניות כגון מיאסטניה גרביס ולופוס אני מקבלת באופן קבוע סטרואידים כבר 12 שנה במינון 30 מ"ג ללא יכולת להוריד במינון לפני כ3 שנים התחלתי לקבל בנוסף תרופה בשם ציקלוספורין ולאחר מספר חודשים ראיתי בבדיקות הדם עליה חדה בטריגליצרידים שלי אז הבנתי שהעליה היא מהתרופה עצמה היום הם עומדים על בין 550-ל-650 כל רופא שרואה אומר לי אוי ואבוי אבל בגלל מחלת המיאסטניה שלי לא מאשרים לי בקופת חולים ליפיטור וואני גם מבינה למה אחרי שקראתי את תופעות הלוואי של תרופות הסטטין אני מעוניינת לדעת האם ישנו טיפול טבעי שיכול לעזור לי להוריד את הרמה הגבוהה הזאת מבחינת דיאטה אני לא נוגעת כלל במתוקים כבר מספר שנים
    אני מעוניינת בדעתך מה אני יכולה לעשות ובאופן מידי
    תודה ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• למלי

ד``ר רפי ביצור
    03/10/2011

יש בהחלט מה לעשות, על פי סדר החשיבות:
    1. לפנות לתזונאי(ת) ע"מ להתאים תזונה דלת פחמימות.
    2. במידה ויש סוכרת (תופעת לוואי ידועה של שימוש ממושך בסטרואידים) - איזון קפדני שלה.
    3. פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
    4. בעצה אחת עם הרופא המטפל - ניתן לנסות אומגה 3 במינון גבוה (2-4 גרם ליום).
    5. במידה וכל אלה לא יעזרו, ולפי הערכת הסיכון הכוללת - יש תרופות שניתן לתת גם במצבך.

מומלץ לפנות למרפאת ליפידים להערכה לא-אינטרנטית והתאמת טיפול.

שנה טובה ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו