כולסטרול וטריג' גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול וטריג' גבוהים
    יעקב
    13/10/2011

אני סובל מזה כמה שנים מכולסטרול וטרליגצידים גבוהים, בן 41 לא מעשן , 1.70 מ' 96 ק"ג, לא ברור ממתי נפטרו הסבים והסבתות בחו"ל, LDL 204 HDL 37.6 טריגל' 416 (הבדיקות מלפני כחודשיים).
    בחודשיים האחרונים אני לוקח ליטורבה(20מ"ג)ו-Q10
    (60 מ"ג לתופעות הלוואי)וכדור אומגה 3 מזה כשנה.
    שאלה ראשונה האם יש כדור יותר טוב מליטורבה (תופעות הלוואי מפריעות לי)ויותר אפקטיבי עם פחות תופעות לוואי.
    שאלה שניה האם לקחת Q10 במינון של 60 או 100 מ"ג
    אשמח לעצות אחרות בנוסף
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול וטריג' גבוהים

הוספת תגובה

• ליעקב

ד``ר רפי ביצור
    13/10/2011

1. לגבי הכולסטרול: האם אתה בטוח שרמת ה- LDL היא 204? אני שואל מכיוון שבקופות החולים רמת ה- LDL אינה נמדדת אלא מחושבת, וכאשר רמת הטריגליצרידים גבוהה כמו אצלך, לא ניתן לחשב את רמת ה- LDL.
    אם אכן זו הרמה - הרי שהיא גבוהה במידה המצריכה בדרך-כלל טיפול תרופתי. הטיפול העדיף הוא ממשפחת הסטטינים (כמו הליטורבה שאתה לוקח), מאחר ולגבי תרופות אלה קיימות ההוכחות הטובות ביותר לגבי מניעת מחלות לב וכלי דם. אם יש תופעות לוואי המיוחסות לתרופה אחת ממשפחה זו, ניתן לנסות תרופה אחרת מאותה משפחה, בד"כ בתוצאות טובות. אם כל התרופות ממשפחה זו גורמות לתופעות לוואי - יש גם אופציות אחרות (כגון אזטרול וניאצין).
    2. לגבי הטריגליצרידים: הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין (לפי הנתונים נראה כי יש לך עודף משקל משמעותי) ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה (2-4 גרם ליום) יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה לא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי. סטטינים אינם גורמים לירידה משמעותית ברמת הטריגליצרידים, ולכן אם יש צורך בטיפול תרופתי אנו משתשים בתרופות ממשפחת הפיבראטים או בניאצין.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - למרפאת ליפידים.

חג שמח ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו