מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות וטריגליצרידיםדנה22/11/2011
היי, בפורום גניקולוגיה אמרו לי להפנות את השאלה אליכם.
אני בחורה בריאה בת 23, מעשנת (כ4-8 סיגריות ליום בערך).
נמצאה אצלי רמת טריגליצרידים 308 וכולסטרול 233.
לפי הגניקולוג שלי הסיבה לרמת הטריגליצרדים והכולסטרול הגבוה הן הגלולות, כי אין סיבה אחרת שיהיו כאלו רמות בבחורה צעירה.
נטלתי יסמין והחלפתי ליאז כדי לנסות ולראות אם ישתפר אך מצב הטריגליצרידים לא ירד (ואף עלה).
רציתי להחליף את היאז בכל מקרה עקב הפרסומים האחרונים.הגניק' שלי רשם לי פמינט ואמר לחכות לתוצאות בדיקות הדם,במידה ולא יהיה שיפור (ואכן אין) אמר שאצטרך להחליף למשהו שלא עובר דרך מערכת העיכול על מנת להוריד את כמות השומנים כמו המדבקה.
אני חוששת מהמדבקה כי לפי מה שהבנתי היא אפילו יותר מסוכנת מהיאז.
אין לי בעיות של תורשה עם קרישת דם, אך עדיין מפחיד אותי.
האם רמת הטריגליצרידים הגבוהה אכן נובעת מהגלולות? ואם כן אילו עוד אפשרויות יש לי פרט למדבקה?
נ.ב אני נוטלת 50 מג לוסטרל ביום (אך הבנתי שאין זה רלוונטי לעניין)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור22/11/2011ראשית, חשוב לציין כי הבעיה הרפואית העיקרית שלך אינה הטריגליצרידים וגם לא הגלולות – הבעיה העיקרית היא העישון! הנזק מעישון בכלל, ובשילוב עם גלולות בפרט, גדול מכל נזק אחר, ומומלץ בחום להפסיק לעשן.
שנית, אכן גלולות עלולות להעלות את רמת שומני הדם, כולל הטריגליצרידים. גם אמצעי מניעה הורמונאליים שאינם נלקחים דרך הפה (מדבקות, טבעת) עלולים לגרום לכך. הדרך היחידה להעריך את תרומת אמצעי המניעה ההורמונאליים לרמה הגבוהה של טריגליצרידים אצל מטופלת ספציפית היא להפסיק לחלוטין את השימוש באמצעי מניעה אלה לחודשיים-שלושה, ולבדוק שוב את רמת שומני הדם. אם רמת הטריגליצרידים תרד – הרי שאכן זו הסיבה.
שלישית, הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. יתכן ושינוי אורח החיים יאפשר רמת טריגליצרידים סבירה גם תוך שימוש באמצעי מניעה הורמונאליים כגון גלולות.
ליעוץ פרטני יותר ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)