כולסטרול גבוה ודופק מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה ודופק מהיר
    אוראל
    24/11/2011

שלום,
    יש לי בעיה שהייתי מעוניינת להיוועץ בה.
    אני בת 20, פעילה גופנית בחדר כושר, רקדנית במקצועי.
    בתקופה האחרונה החלו לי סחרחורות וחולשות מידיי יום ודופק מהיר ללא מאמץ הגיע ל-120. עשיתי בדיקות דם וגילו שהכולסטרול שלי 220 וה-LDL 128 והברזל 50.
    הרופא שלי אמר לי שאין לי ממה לחשוש ושעליי רק להפסיק לאכול מזון עם הרבה שומן.
    הו גם נתן לי לעשות בדיקת הולטר לב ועדיין לא קיבלתי את הפיענוח שלה, אך רציתי לדעת אם יש קשר בין הכולסטרול לבין הדופק המהיר? כדאי לי לקחת ברזל? אולי כדורים להורדת כולסטרול? או להתייעץ עם תזונאית?
    אני מציינת שוב שאני פעילה בחדר כושר, ובתקופה האחרונה לאחר כל פעילות של ריצה אני מקבלת סחרחורת נוראית ולא יכולה להמשיך לתפקד.
    יכול להיות שזו אנמיה ? ואם כן מה כדאי לי לעשות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה ודופק מהיר

הוספת תגובה

• לאוראל

ד``ר רפי ביצור
    24/11/2011

אין קשר בין כולסטרול לדופק מהיר (או איטי), וגם לא לחולשה, מה עוד שערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך אינם גבוהים. תזונה בריאה - מומלצת לכולם.

לדופק מהיר סיבות אפשריות רבות.
    ראשית - יש להיבדק בדיקה גופנית ע"י רופא המשפחה.
    חשוב לבצע אקג על-מנת לראות באיזה קצב לב מדובר, ובהמשך - הולטר.
    יתכן ויש אנמיה - ספירת דם פשוטה תגלה זאת.
    ערך הברזל בפני עצמו אינו אומר אם יש חסר ברזל - חשוב במקביל לבדוק גם רמת פריטין וטרנספרין.
    כדאי גם לבדוק את תפקודי בלוטת המגן.

המשך הבירור והטיפול - לפי התוצאות הבדיקות הנ"ל.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות.

אוראל
    25/11/2011

אני אמשיך להיבדק :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו