ניאספאן וטרשת עורקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניאספאן וטרשת עורקים
    סנדו מזור
    24/12/2011

שלום
    נתקלתי במאמר בניואנגלנד גורנאל OF MEDICINE מה,15.12.2011 .המסכנות מדאיגות אותי מאחר ואני מקבל ניאספאן 1.5 גר ביום וקריסטור 10 מג עם תוצאות טובות במעבדה.
    מה כבודכם חושבים על המאמר הזה.אני מניח שקראתם אותו.
    שם המאמר:NIACIN IN PATIENTS WITH LOW HDL CHOLESTEROL LEVELS RECEIVING INTENSIVE STATIN THERAPY
    אני מבקש התייחסות לעניין פירוק הפלאק משומנים ואז הוא מתנתק בקלות וגורם לאוטם.
    תודה מראש סנדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניאספאן וטרשת עורקים

הוספת תגובה

• ניאספאן וטרשת עורקים - תגובה

ד''ר חיים שמילוביץ
    24/12/2011

שלום סנדו.
    מטרת המאמר הייתה לבדוק האם הוספת ניאצין תפחית ארועים קרדיוווסקולריים בכאלה הנוטלים כבר סטטין במינון גבוה ויש להם רמות LDL רצויות/נמוכות. למרות שתוספת הניאצין העלתה את ה HDL והפחיתה את ה LDL והטריגליצרידים, לא נמצאו שינויים בהארעות הנ"ל בין אלה שקיבלו ניאצין לבין אלא שלא.
    המחקר לא נועד לענות על השאלה מה קורה לפלאק הטרשתי ולשם כך יש צורך במבנה מחקרי שונה הבודק היסטולוגית או מיקרוסקופית את הפלאקים.
    בכל מקרה, לא היו גם יותר ארועים קרדיווסקולריים. חשוב לציין שיש גם מחקרים אחרים שמראים שניאצין מקטין את התהליך הדלקתי של הפלאק ובכך עשוי לתרום ליצובו.
    לכן, כדאי לחכות למחקרים שיענו על שאלתך באופן ישיר ומבוקר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו