מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם וא.ק.ג. לא כל כך טובות...רותם15/02/2012
שלום לך
אני בת 46, לפני 8 חודשים בערך עברתי צינתור, מכיוון שסבלתי מדפיקות לב מתמשכות, והרגשה לא נעימה, נשלחתי לעשות בדיקת מאמץ, והבדיקה לא יצאה טוב, הראתה שיש ככל הנראה משהו לא כשורה בלב.. נשלחתי לעשות צינתור. והצינתור הראה שהכול בסדר. יש לציין שאני סובלת מאסטמה. ואני אמרתי בזמנו לקרדיולוג שייתכן והבדיקה לא יצאה בסדר בשל בעיות בריאות.. הוא פסל זאת.
קיבלתי תוצאות בדיקות דם, השומנים בדם מראים על 243 קצת גבוה. והכולסטרול 198. חשבתי שאולי יעזור לך להסביר אם משהו לא בסדר?!
כעת אני לפני ניתוח שצריכה לבצע. ונשלחתי לעשות בדיקות ביניהן גם א.ק.ג.
אשמח אם תוכל לעזור לי בפיענוח הבדיקה
תיאור הא.ק.ג PROMINENT Q WAVES L1, aVL AND R WAVE VOLTAGE IN V1 AT UPPER NORMAL LIMIT. IN A PATIENT WITH LVH ARE SUGGESTIVE OF SEPTAL HYPERTROPHY
אבחנות
אבחנות פענוח :
* NORMAL SINUS RHYTHM
* VOLTAGE CRITERIA FOR LVH
השוואה לא.ק.ג קודם
נמצא שינוי מבדיקה קודמת
תיאור השינוי:
PROMINENT Q WAVES L1, aVL AND R WAVE VOLTAGE IN V1 AT UPPER NORMAL LIMIT. IN A PATIENT WITH LVH ARE SUGGESTIVE OF SEPTAL HYPERTROPHY
אבחנות פענוח :
* NORMAL SINUS RHYTHM
* VOLTAGE CRITERIA FOR LVH
נמצא שינוי מבדיקה קודמת
תיאור השינוי:
LARGER WAVES L1, aVL AND LARGER S WAVES IN L3 TODAY
תודה לך
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ד``ר רפי ביצור15/02/2012ראשית, אני בטוח שאת מבינה שיעוץ אינטרנטי אינו יכול בשום פנים ואופן להחליף פגישה פנים אל פנים עם הרופא, היכול לברר את כל הנתונים, לבדוק אותך, להתרשם מתרשים האקג עצמו ועוד.
בהסתייגות זו:
1. אם ב"שומני הדם" את מתכוונת לטריגליצרידים, הרי שרמתם אכן מעט גבוהה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון.
2. לגבי הכולסטרול - אם מדובר ברמת ה- LDL (הכולסטרול ה"רע"), הרי שזו רכן רמה גבוהה, המצריכה בד"כ טיפול תרופתי. אם מדובר ברמת הכולסטרול הכוללת, לא אוכל לחוות דעה ללא ידיעת רמת ה- LDL וה- HDL (הכולסטרול ה"טוב").
3. לגבי האקג - יש להתרשם ממראה התרשים עצמו בהשוואה לתרשים הקודם. מומלץ לפנות לרופא המשפחה או לקרדיולוג על מנת לקבל חוות דעת מושכלת לגבי הממצאים, והאם יש צורך בבירור נוסף.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה, יישר-כוח על התגובה המה
רותם15/02/2012שלום לך
וואוו איזו מהירות חזרת, יישר-כוח לך
הנה התשובות של הבדיקות, ככל הנראה לא הסברתי את עצמי, מלבד זה אני אנמית המוגלובין -10.1
Cholesterol - 198
Triglycerides - 239
HDL-Cholesterol - 53.8
*
Non-HDL CholesteroL- 144
*
LDL-Cholesterol - 96.4
אין לי מושג אם יש קשר בין הא.ק.ג. ולבדיקות הדם שעשיתי.
וברור שלא חשבתי לרגע שאפשר לאבחן דברים באינטרנט, זה יהיה ממש לא מקצועי מצידך או מצד רופא אחר, אך מצד שני, אפשר מעט להסביר על הבדיקות.
דרך אגב הבדיקות יצאו גבוהות יותר מאז שאני שומרת על תזונה בריאה יותר, יותר ירקות ופירות, פחות פחמימות, התחלתי לשמור דיאטה. אני לא שמנה. אבל קצת מעל..
1.70 שוקלת 73 ק"ג. בת 46. לא משהו קריטי. אבל קצת יותר ממה שצריך.
אשמח לחוו"ד.
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותי
ד``ר רפי ביצור15/02/2012רמת הכולסטרול ה"טוב" וה"רע" שלך מצוינת, ואינה מצריכה טיפול.
דבר זה מחזק את ההמלצה להסתפק בטיפול ברמה המעט גבוהה של הטריגליצרידים ע"י שיפור באורח החיים (תזונה ופעילות גופנית) וללא תרופות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)