כולסטרול וקבלת סימבסטטין 20 מג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול וקבלת סימבסטטין 20 מג
    הילה
    30/04/2012

אני בת 54 לא מעשנת ועושה פעילות גופנית. מזה יותר משנתיים נמצא אצלי כולסטרול.
    בבדיקה האחרונה נמצא : כולסטרול 243.7
    HDL 74
    LDL 156
    טריגלצירידים 71

יש שיפור מבדיקה קודמת הטוב עלה והרע ירד. שנתיים התלבט רופא המשפחה ולא נתן לי כדורים. הפעם החליט לתת סימבסטטין 20 מ"ג כוון שאבי עבר ניתוח מעקפים ויש לו קוצב.
    רציתי לשמוע דעה נוספת- ואם כן להתחיל טיפול תרופתי האם לא מספיק לקחת 10 מג.
    תודה הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להילה

ד``ר רפי ביצור
    30/04/2012

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.

במקרה שלך, בהנחה שאינך סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, ושמחלת הלב אצל אביך התגלתה בגיל מבוגר, ולאור רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) הגבוהה - לא בטוח שיש צורך בטיפול תרופתי, וכדאי לפנות למרפאת ליפידים להערכת סיכון מעמיקה.

אם יש לך יתר לחץ-דם או סוכרת, או שמחלת הלב אצל אביך התגלתה בגיל צעיר - יש היגיון להתחיל טיפול תרופתי. סימבסטטין במינון 20 מ"ג נחשב טיפול מתון מאד, והוא הגיוני כמינון התחלתי.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת פרטים לתגובה קודמת לד"ר ביצו

הילה
    30/04/2012

תודה רבה לך ד"ר ביצור על התשובה המהירה לשאלותי.
    אכן אבי עבר את ניתוח הלב קרוב לגיל 80.
    אין לי סוכר בכלל - אך לאחרונה לחץ הדם לעיתים גבוהה מעט ולעיתים תקין לגמרי.
    ההתלבטות אכן היתה אם לתת לי כדורים רק בגלל אבא. הרופא התלבט וסיפר לי את התלבטויותיו-לבסוף נפל דבר והחליט שאקח סימבסטאטין 20 מג.

האם יש איסור לשתות מיץ אשכוליות עם כדור זה או איזה איסור אחר?

האם את הכדור אצטרך לקחת למשך כל חיי ואסור להפסיק?
    .
    תודה הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו