כולסטרול וטריגליצרידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול וטריגליצרידים
    אליעזר
    01/05/2012

אישתי בת 64 סובלת מכמה מחלות: סוכרת מאוזן עם תרופות ,כולסטרול מאוזן עם ליפיטר 40 מג. ואיזיטרול, טריגליצרידים לא מאוזן לאחרונה עלה הערך עד 318 , לחץ דם די מאוזן עם תרופות בסביבות 140. לקחת קומדין וכן פרוקור ודימיטון בגלל פירפור פרוזדורים.
    מאחר וערך הכולסטרול במשך זמן רב מאוזן מאוד האם יכולה להפסיק לקחת איזיטרול או להוריד מינון של ליפיטור מ40 מג יומי ל 20 מג. בלבד?
    מה ניתן לעשות על מנת להוריד את ערך הטריגיליצרידים? האם קיימת תרופה מיוחדת נגד טריגליצרידים?
    מה ידוע על צמחי מרפא שמוכח במחקרים שיכולים לעזור נגד כולסטרול וטריגיליצרידים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול וטריגליצרידים

הוספת תגובה

• לאליעזר

ד``ר רפי ביצור
    01/05/2012

1. לגבי הכולסטרול - רמת כולסטרול "רע" (LDL) רצויה לחולת סוכרת ויתר לחץ-דם היא פחות מ- 100, ועדיף פחות מ- 70. אם אלה אכן הערכים - לא הייתי משנה את הטיפול. אם הערך פחות מ- 50, ניתן לנסות להפסיק את האזטרול ולעקוב. אם הערך מעל 100 - הייתי שוקל להוסיף טיפול (להעלות את מינון הליפיטור ל- 80 או להחליפו בקרסטור).

2. לגבי הטריגליצרידים, יש כמה דברים שניתן לעשות:
    א. לוודא שהסוכרת אכן מאוזנת בצורה אופטימלית
    ב. לפנות לתזונאי/ת להתאמת תזונה דלת פחמימות
    ג. להקפיד על פעילות גופנית ככל הניתן, לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל.
    ד. אין צמחי מרפא שהוכחו כמורידים רמת טריגליצרידים. אומגה 3 במינונים גבוהים יכול לעזור, אולם אין לקחתו ללא אישור ומעקב הרופא המטפל, בייחוד מכיוון שנוטלת קומדין.
    ה. ברוב המקרים, שינוי באורח החיים ואיזון הסוכרת כפי שפירטתי יביא לירידת רמת הטריגליצרידים. אם לא - ניתן לשקול מתן תרופה להורדת רמת טריגליצרידים (בזפיבראט או ניאצין), אך לאור ריבוי התרופות שנוטלת - הייתי חושב פעמיים לפני מתן תרופה כזו.

כל זאת - במגבלות הייעוץ האינטרנטי. מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו