תופעות לוואי מכולסתרול גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי מכולסתרול גבוה
    סממית
    03/05/2012

שלום רב, מבדיקת דם גובה ה HDL שלי 235. לאחרונה "צצו" על הפנים שלי נקודות שומניות. האם הן צצו בגלל הכולסטרול הגבוה? סממית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסממית

ד``ר רפי ביצור
    03/05/2012

האם את בטוחה שמדובר ברמת ה- HDL ולא ה- LDL? נדיר מאד מאד שרמת ה- HDL תהיה כה גבוהה.

הפרעות שונות בשומני הדם יכולות להיות מלוות בתופעות עוריות. כמובן שלא ניתן לומר האם זהו המצב אצלך, בלא שניתן לראות את הנקודות השומניות ואת פרופיל שומני הדם המלא.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

סממית
    06/05/2012

טעות שלי , הכוונה כמובן ל LDL

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסממית

ד``ר רפי ביצור
    07/05/2012

ערך כה גבוה של LDL יכול להעיד על מחלה גנטית הנקראת "היפרכולסטרולמיה משפחתית" המתבטאת בערכי כולסטרול גבוהים, לעתים תופעות עוריות (הנקראות קסנתלזמות) וסיכון מוגבר לפתח מחלת לב. בדרך-כלל יש סיפור משפחתי של נטיה למחלות לב.

אם בכך מדובר, הרי שחשוב לאבחן ולטפל מוקדם ככל האפשר. מומלץ בחום לפנות לבדיקה במרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו