אספרין או לא ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספרין או לא ?
    אורי
    09/06/2012

שלום.
    אני בת 55 ללא מחזור , קיים רקע משפחתי מצד אבי ז"ל שמגיל צעיר סבל מבעייה לבבית וביות כלי הדם .
    מצב בריאותי טובה , מצב הכולסטרול גבולי
    TRIGLYCERIDES 89 mg/dl
    CHOLESTEROL 224 mg/dl
    CHOLESTEROL- HDL 58 mg/dl
    CHOLESTEROL-LDL calc 148.1
    NON-HDL_CHOLESTEROL 166 mg/dl
    אני לא לוקחת תרופות להורדת כולסטרול.
    האם על רקע הנתונים האלה כדאי לי להתחיל לקחת אספרין 75 / 100מיליגרם . או שאולי כדאי בכל זאת להתחיל טיפול בכולסטרול ?
    שמעתי כי קיימת בדיקת תפקוד האנדותל שמסייעת בקביעת דרגת הטיפול בגורמי הסיכון למחלת לב. האם בדיקה כזו יכולה לעזור לי להחליט אם כדאי / רצוי להתחיל טיפול תרופתי ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספרין או לא ?

הוספת תגובה

• ליפה

ד``ר רפי ביצור
    10/06/2012

במגבלת ה"ייעוץ" האינטרנטי:
    בהנחה שאין לך גורמי סיכון אחרים למחלות לב (עישון, סוכרת, יתר לחץ-דם וכו') - איני חושב שיש צורך באספירין.
    לגבי הצורך בטיפול בהורדת כולסטרול - המצב גבוליץ לאור הסיפור המשפחתי מומלץ לפנות למרפאת ליפידים להערכה מעמיקה יותר של הסיכון למחלות לב, ולפי התוצאות להחליט על הצורך בטיפול.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בכולטרול גבולי .

פולה
    19/06/2012

vה כולו כוסטרול שלי מגיע ל ,220האם י ש צורך בטיפול כאשר HDL65 אודה עבור מידע על כתובת של מעבדה לבדיקת לפידים באזור תא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו