כולסטרול ldl נמוך מדיי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול ldl נמוך מדיי
    כולסטרול
    22/07/2012

שלום,
    לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם ובה נמצא רמת כולסטרול כללית נמוכה (116) ורמת ldl נמוכה (53) הhdl היה תקין.
    חזרתי על הבדיקה השבוע והתוצאות היו דיי זהות.
    האם זה מעיד על בעיה שצריך לבדוק או שפשוט ככה זה?
    הערכים נמוכים ביחס לבדיקות משנים קודמות לדוגמא: לפני שנתיים היה לי רמת כולסטרול כללי של 145 ורמת ldl הייתה 80
    הייתי אצל רופא משפחה לפני חודשיים והוא אמר לי לחזור על הבדיקה אחרי חודשיים, עכשיו שחזרתי על הבדיקה והערכים עדיין נמוכים הוא אמר לי שוב לחכות עוד חודשיים ולחזור על הבדיקה. אני יודע שיש אנשים עם כולסטרול מתחת לנורמה כל החיים, אבל אצלי יש ירידה משמעותית לעומת בדיקות משנים קודמות
    חשוב לי לשמוע עוד דעה וקצת מידע בנושא.
    אני בן 22 לא נוטל תרופות, בריא עוסק בספורט כל החיים, ולא מעשן,.
    וחוץ מהכולסטרול כל הנתונים שבבדיקת דם תקינים לגמרי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול ldl נמוך מדיי

הוספת תגובה

• לכולסטרול

ד``ר רפי ביצור
    22/07/2012

אם זו הרמה הקבועה אצלך - אשריך! רמה נמוכה כזו של כולסטרול, לא רק שאינה מהווה בעיה בריאותית, אלא שהיא מגנה מפני מחלות לב וכלי דם. אילו כולם היו כמוך - הייתי מובטל.

אם יש ירידה גדולה יחסית לבדיקות משנים קודמות - יש לחפש סיבה לכך (ירידה גדולה במשקל? עליה גדולה בפעילות הגופנית? מחלות דלקתיות שונות? ועוד).

פנה לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו