כלוסטרול הטוב - טראדאפטיב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלוסטרול הטוב - טראדאפטיב
    יוסי
    16/08/2012

מחקר חדש שבוצע באוניברסיטת הרווארד שפורסם היום אומר שהעלאת הכלוסטרול הטוב לא מורידה את הסיכון למחלות לב.
    מאחר ואני סובל מ - HDL נמוך. אני בהמלצת הרופא לוקח טראדאפטיב שאכן מעלה לי משמעותית את רמת ה-HDL. שאלתי האם בעקבות המחקר החדש זה לא מיותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלוסטרול הטוב - טראדאפטיב

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    16/08/2012

הנושא מורכב, דורש הבנה מעל לבסיסית בנושא וקשה להסבירו לעומק בתשובה אינטרנטית. אנסה לתת את העקרונות:

1. המחקר אינו קשור לטיפול כלשהו, תרופתי או אחר. הוא בדק האם יש קשר בין רמות גבוהות של HDL-כולסטרול שמקורן גנטי ובין הגנה ממחלות לב, ולא מצא הגנה כזו.

2. המחקר לא בדק השפעות רבות אחרות של חלקיקי ה- HDL העשויות להגן מפני מחלות לב, ואינן קשורות לרמת הכולסטרול בחלקיק אלא לסוג חלקיקי ה- HDL, מספרם ותפקודם.

3. טיפולים תרופתיים משפעים בד"כ הן על תכולת הכולסטרול בחלקיקי ה- HDL, הן על מספר החלקיקים, על סוגם, על תפקודם ועל פקטורים רבים נוספים. לכן, לא ניתן להסיק ממחקר זה על יעילותן או חוסר יעילותן של תרופות. דבר זה צריך להתברר במחקר מסודר בו נבדקת השפעת התרופה על התחלואה והתמותה בהשוואה לפלצבו.

4. לגבי ניאצין באופן ספציפי - מחקר גדול למדי אחד לפני שנים רבות הדגים כי טיפול בניאצין בחולים לאחר התקף לב הוריד תחלואה ותמותה. מחקר עדכני יותר הראה כי יתכן וכאשר חולים בסיכון גבוה למחלת לב מטופלים היטב בסטטינים, עם ערכי LDL-כולסטרול של פחות מ- 70, הרי שתוספת ניאצין אינה מביאה לירידה נוספת בסיכון. על מחקר זה היו ביקורות רבות, והתשובה תינתן, אני מקווה, לקראת סוף השנה עם פרסומו של מחקר גדול הרבה יותר בנושא.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו