כולסטרול גבוה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה מאוד
    מודאגת מאוד -
    16/08/2012

שלום,

אני בת 34 גובה 153 משקל 54 ק"ג וסובל מכולסטרול גבוה מגיל 27 כעת אני לאחר לידה (ניתוח קיסרי שני) חשוב לציין שאיני עושה ספורט ולא כ"כ שומר על תזונה בריאה,
    אבי סובל אף הוא מכולסטרול גבוה הוא מטופל תרופתית. נכון להיום לחץ דם גבוה, ההנחה שזה בגלל הלידה ומטופלת בכדור טריטייס להורדה ושבוע הבא אמורה להפסיק את הטיפול כל עוד המדדים ממשיכים להישאר תקינים.
    שאלתי:
    אני מתלבט אם להתחיל בטיפול תרופתי להפחתח כולסטרול או להתחיל לשמור על התזונה ופעילות גופנית לפני כן. (בעבר ע"י דיאטה וספורט הכולסטרול ירד, אם כי הערכים היו גבוהים אך נמוכים יותר מעכשיו).
    Cholesterol | mg/dL | *
    387
    Triglycerides | mg/dl | *
    276
    HDL-Cholesterol | mg/dl | *
    70
    Non-HDL Cholesterol | mg/dl | *
    317
    LDL-Cholesterol
    261.5

רופא המשפחה אמר לי להתחיל מיידית עם טיפול תרופתי ליטורבה במקביל ליעוץ תזונתי ופעילות ספורטיבית. הייתי רוצה לדעת מה המלצתכם.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה מאוד

הוספת תגובה

• למודאגת מאד

ד``ר רפי ביצור
    16/08/2012

רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה מאד וגם רמת הטריגליצרידים גבוהה. כמה זמן לאחר הלידה את? האם את מניקה? נוטלת לולות למניעת הריון? הריון והנקה, כמו גם גלולות, נוטים להעלות את רמת הכולסטרול והטריגליצרידים.

שיפור התזונה והפעילות הגופנית - חיוניים ויפה שעה אחת קודם.

אם אינך מניקה, אינך נוטלת גלולות למניעת הריון ועברו יותר מחודשיים מהלידה - אני מסכים בהחלט עם רופא המשפחה שיש צורך גם בטיפול תרופתי, והטיפול שניתן לך הוא טוב. יש, כמובן לעקוב ולוודא שמושגת ירידה מספקת ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים.

אם את זמן קצר לאחר הלידה או מניקה - הייתי חוזר על הבדיקה לאחר חודשיים מגמר ההנקה, ואם לא חל שיפור - מתחיל אז בטיפול תרופתי.

אם את נוטלת גלולות למניעת הריון - הייתי מנסה להפסיק כל אמצעי מניעה הורמונליים וחוזר על הבדיקות לאחר כחודשיים.

במקביל, כדאי לוודא שתפקודי התריס והכליה תקינים ושאין חלבון בשתן.

אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאתך, ושאלה נוספת

מודאגת מאוד -
    16/08/2012

שלום, ותודה על התגובה המהירה.
    אני 3 שבועות אחרי הלידה, לא מניקה וטרם התחלתי לקחת גלולות.
    האם לחכות לפני תחילת הטיפול התרופתי? או שאפשר להתחיל איתו מיד?
    תודה מראש, :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאגת מאד

ד``ר רפי ביצור
    17/08/2012

במקרה כזה, הייתי מחכה עם הטיפול התרופתי כחודשיים וחוזר על הבדיקות לפני התחלת גלולות. לפי התוצאות ניתן יהיה להחליט אז אם יש צורך בטיפול תרופתי והאם לקחת גלולות.

את השינוי באורח החיים (תזונה ופעילות גופנית) הייתי מתחיל מייד ועדיף - אתמול :)

מזל טוב ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת לשמוע את דעתך

מודאגת מאות
    10/11/2012

שלום ד"ר ביצור,
    בעצתך ביצעתי בדיקות נוספות 3 חודשים לאחר הלידה ולהפתעתי הערכים ירדו בצורה משמעותית. להלן תצאות הבדיקות ואשמח לשמוע את עצתך האם עדין יש צורך להתחיל את הטיפול התרופתי? חשוב לציין, טרם התחלתי לעסוק בספורט ו/או לשנות את התפריט.
    Glucose (B) - 80
    Cholesterol - 224
    Triglycerides - 98
    HDL-Cholesterol - 54
    Non-HDL Cholesterol - 170
    LDL-Cholesterol - 150.9
    אודה לתשובתך בהקדם.
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאגת מאות

ד``ר רפי ביצור
    11/11/2012

בהנחה שאין לך גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (עישון, סוכרת, יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר וכו') - הצעד הבא הוא לשפר את אורח החיים (תזונה בהנחיית תזונאי(ת), פעילות גופנית סדירה באישור רופא המשפחה). במקביל, אם לא בוצע - לבדוק את תפקודי בלוטת המגן ותפקודי הכליות.

אם תחליטי לקחת גלולות למניעת הריון - חשוב לבצע בדיקת שומני הדם לאחר חודשיים-שלושה על מנת לוודא שהערכים לא עלו.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה מאוד

מודאגת מאות
    11/11/2012

שלום רב,
    ראשית תודה על התגובה המהירה.
    ההנחה לצערי אינה נכונה כיוון שלאבי יש כולסטרול גבוה, כך שזה תורשתי ולסבתי היה סוכרת אך בשני המקרים לא בגיל צעיר. בנוסף כן נבדקו תפקודי בלוטת המגן והכבד:
    TSH - 2.56
    ALT (GPT) - 14
    AST (GOT) - 24
    הייתי כבר אצל דיאטנית ולפיכך המסקנה היא בשל ההיסוטריה המשפחתית ולמרות התוצאות הטובות עליי לשנות לגמרי את התזונה ולהקפיד על פעילות גופנית ולבדוק מידי פעם את הערכים, אך לא להתחיל עם טיפול תרופתי נכון?!
    תודה מראש על כל העזרה והאינפורמציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאגת מאות

ד``ר רפי ביצור
    12/11/2012

במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי - נשמע לי הגיוני.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו