כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    גבי
    29/08/2012

אני בן 38, נוטל מזה שנה וחצי סימבסטאטין 20 מג אחרי שהיה לי כולסטרול 246. לפני שנה ירד לי הכולסטרול ל 165. עכשיו חזרתי על הבדיקות והתוצאות שקיבלתי כולסטרול 213, טריגליצרין 157, HDL 55, NON 159, LDL 127, CK 200
    שאר התוצאות תקינות. חזרתי לרופא משפחה אמר שזה בסדר. אני מודאג כי התוצאות לא ממש טובות. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לגבי

ד``ר רפי ביצור
    29/08/2012

יעד המטרה של כולסטרול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

בהנחה שאין לך גורמי סיכון נוספים למחלת לב (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו') - רופא המשפחה צודק והתוצאות משביעות רצון. אורח חיים בריא (תזונה נכונה, פעילות גופנית והמנעות מעישון) - מומלצים לכולם.

אם יש גורמי סיכון כלשהם - יש צורך בהערכה לא אינטרנטית של הסיכון ע"מ להחליט אם יש צורך בטיפול נוסף.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו