כולסטרול כללי גבוהה, גם טוב, גם רע,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול כללי גבוהה, גם טוב, גם רע,
    שושית
    31/08/2012

בבדיקת דם שערכתי לפני כמה חודשים נמצאה רמה כללית של כולסטרול-299. 170 כוסטרול רע ו110 כולסטרול טוב. שומנים בדם נמוכים\ כ30. אני בת 53, רזה. רופא המשפחה לא הציע תרופות אלא לשנות תזונה. אני אוכלת בריא למדי גם כך, ובכ"ז הורדתי סוכרים כמעט לגמרי.לפני ימים אחדים החלפתי רופא משפחה בגלל העדרו של רופאי הקבוע. הרופא החדש ראה את ממצאי הבדיקות במחשב והבהיל אותי מאוד. ענין אותו רק הכולסטרול הרע, והוא מיהר לתת לי תרופות, על אף שרופאי המקורי לא מצא זאת לנכול בגלל הכולסטרול הטוב הגבוה והיחס בין השניים. האם מצבי מחייב תרופות? מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשושית

ד``ר רפי ביצור
    31/08/2012

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי - אם אין לך גורמי סיכון כלל (יתר לחץ דם, סוכרת, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב) - ניתן לנסות שינוי אורח חיים (תזונה בהנחיית תזונאי(ת) ופעילות גופנית סדירה באישור רופא המשפחה) לפני תחילת טיפול תרופתי.

לשאלות נוספות והערכת סיכון פרטנית ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה. לגבי נתונים

שושית
    31/08/2012

אינני מעשנת, הולכת הרבה, לא מתעמלת מספיק, לחץ דם וסוכר תקינים. לאבי מחלת לב מולדת-היפר טרופיה וסתימה באחד העורקים שהתגלתה בסוף שנות השבעים שלו, אך הוא מתפקד ומטופל בתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו