כולסטרול גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה
    ניר
    27/09/2012

שלום ד״ר, אני בן 38 ומעשן. בבדיקות ה דם שלי יצא שה - LDL שלי עומד על 215, יש לנו סיפור תורשתי במשפחה עם כולסטרול גבוה. הרופא המליץ סטטינים במינון של 20 מ״ג. בתור אחד שמפחד מתופעות הלוואי ביקשתי ממנו חלופה ל - 20 מ״ג. הוא רשם לי ליפיטור 10 מ״ג ואיזיטרול 10 מ״ג. האם שניהם יחדיו עדיפים על ליפיטור 20 לבדו? אני יודע שכל מקרה לגופו. אני מדבר על תוצאות של מחקרים. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• לניר

ד``ר רפי ביצור
    27/09/2012

רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה מאד ואין ספק שיש צורך בטיפול תרופתי.

הדבר החשוב ביותר שעליך לעשות הוא להפסיק לעשן.

לגבי הטיפול התרופתי - סטטינים מוכחים באופן חד משמעי כמפחיתים את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם. לגבי תרופות אחרות, כגון אזטרול, ההוכחות הרבה פחות חזקות. לכן, ככלל, ההמלצה היא למצות את הטיפול בסטטינים, ולהשתמש בתרופות אחרות רק במקרים בהם רמת ה- LDL נשארת גבוהה גם לאחר שימוש במינון מקסימלי נסבל של סטטינים. מינון של 20 מ"ג ליפיטור אינו נחשב גבוה - זהו רבע מהמינון המקסימלי.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי! תודה על תשובתך ד"ר ביצור

ניר
    27/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו