מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטת לגבי התחלת טיפול תרופתי.דנה30/09/2012
שלום רב,
נתונים:גיל 53 ,בריאה ללא מחלות,בלוטת תריס תקינה., משקל -66 ק"ג, גובה -1.60
לפני חודשיים תוצאות כולסטרול קצת עלו . להלן נתונים:
כולסטרול כללי- 234.9
טריגליצרידים - 171
HDL - 45
LDL- 155.8
non hdl choles. -190 .
הרופאה החליטה בנחישות שאקח -
PRAVASTATIN 10 מ"ג.
בהנחה שהגוף שלי מייצר כולסטרול ובהנחה שהתעמלות ותזונה לא יעזרו לי ,(אני עושה הליכה בדר"כ כל יום 35 דקות ולא מעוניינת לעשות דיטות ולהמנע מאוכל שאני אוהבת ).
אני מאוד בספק ומתלבטת.
1. האם לדעתכם אני במצב כ"כ חמור שאני חייבית לקחת את הגלולות שרשמה?
2. במידה ולא אקח את התרופה אך אעשה מעקבים לגבי הכולסטרול כל חצי שנה ואראה שלא עלה מעבר למה שיש לי כרגע, האם אני ייעשה טעות ?
בהנחה שאני עוקבת אחר מצבי...
3. חשבתי לקחת את התרופה רק אם הכולסטרול יעלה מאוד האם אני עושה טעות ואני גורמת ע"י כך להחמרה במצבי?
4. כאשר ביקשתי מהרופאה הפניה למירפאת לפידים כמו שייעצתם לי לפני כמה חודשים היא אמרה: "בשביל מה? הם ייתנו לך כדורים ויגידו לך מה שאני אמרתי......האמנם?
5. עלי לציין שמעבר לגיל ותוצאות הבדיקות לעיל, יש עוד נתון אמי עברה ניתוח מעקפים בגיל 68 .(לא בטוח שהגורם הוא שומנים בדם:?).
לסיכום:
הייתי רוצה לדחות את לקיחת התרופות מחשש לתופעות לואי ובגלל שאני עד היום הייתי בריאה לחלוטין ללא אישפוזים ללא מחלות ,
ולא ניראה לי שהכולסטרול שלי כ"כ גבוה..... מה דעתכם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להתלבטות לגבי תרופה
דנה30/09/2012כאמור:
בריאה לחלוטין כולל בלטת התריס תקינה, אין סכרת, לחץ דם לא גבוה בסדר גמור,
לא מעשנת,.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד``ר רפי ביצור01/10/2012לאור הגיל והסיפור המשפחתי, ובהנחה שאינך מעשנת ואינך סובלת מיתר לחץ דם או סוכרת - רמת הכולסטרול ה"רע" גבולית. ברמה כזו, לאחר מיצוי הטיפול הלא-תרופתי (תזונה ופעילות גופנית) יש שיתנו טיפול תרופתי ויש שלא.
ניתן לבצע בדיקות נוספות להערכת הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם, ולפי התוצאות לקבל החלטה. אם את מתלבטת, ניתן בהחלט לפנות ליעוץ לא אינטרנטי ברפאת ליפידים.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)