כולסטרול טוב נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול טוב נמוך
    נעמי
    20/12/2012

שלום רב

בת 41 - בריאה בד"כ.
    בבדיקות דם השבוע יצאו לי התוצאות הבאות:
    כולסטרול כללי-154
    LDL- 100.3
    HDL- 35

הרופאה אמרה שהHDL נמוך מאד ועל מנת להעלותו למעל 40 אני צריכה לעשות פעילות גופנית ולהקפיד על תזונה .

יש לציין שאני עושה הליכות כל יום, חדר כושר ,התחלתי לאכול 2 כפות שמן זיית ליום ,דגי סלמון ואבוקדו וכו'

כמו כן - בעת הבדיקות הייתה לי דלקת בדרכי השתן -האם זה משפיע ?מאחר ואף פעם לא סבלתי מכך.

הכי מלחיץ אותי שאבי חולה באי ספיקת לב קשה מאד(בעיקר עקב עישון-אני לא מעשנת ) ,והרופאה אמרה שכדאי להעלות אותו -.

האם זה מצב מסוכן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול טוב נמוך

הוספת תגובה

• לנעמי

ד``ר רפי ביצור
    20/12/2012

העלאת רמת ה- HDL יכולה להיות עסק מתסכל ביותר. יין אדום, שמן זית, אבוקדו וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). באלה עם רמה גבוהה של טריגליצרידים – תרופות ממשפחת הפיבראטים יכולות להעלות את רמת ה- HDL במקביל להורדת רמת הטריגליצרידים, אך הן לא יעזרו באלה עם רמה תקינה של טריגליצרידים, כמוך. תרופות שונות שנוסו להעלאת רמת ה- HDL לא הוכיחו את עצמן בהפחתת הסיכון למחלות לב. קיימות תרופות הנמצאות בשלבי פיתוח שונים, ואני מקווה שהן יוכיחו תועלת, אך גם אם כן זה ייקח עוד כמה שנים.

אבל בנימה חיובית - מאחר ורמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלך תקינה, אינך מעשנת, אין לך סוכרת או יתר לחץ דם, ואת מקפידה על תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה - הרי שהסיכון שלך ללקות במחלת לב נמוך למרות רמת ה- HDL הנמוכה.

שבת שלום ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו