מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מורכבות בטיפולשואלת26/12/2012
שלום
בן 76 שעבר ארוע מוחי בינואר השנה. מקבל אספירין פעם ביום.
אמור להתחיל לקבל טיפול הורמונלי לסרטן הערמונית.קסדקס 50 מ"ג + זריקהסופרפאקט 9.9 מג.
הבנתי שיש תופעות לוואי לטיפול ההורמונלי החל מעצבנות ועד גלי חום, השפעה על קרישיות הדם ואף על הלב.
הוא לא עבר ביקורת או בדיקה אצל רופא כלשהו מלבד אונקולוג לעניין הערמונית מאז שחרורו מהשיקום במרץ השנה. כלומר 9 חודשים.
רופא המשפחה אינו גורם מטפל, יותר פקיד.
אני חוששת:
1.לא ברור לי למה אינו מקבל פלביקס. על סמך מה מחליטים איזה מהשניים לתת?
2. בשחרור מהשיקום היה בסיכום המחלה הסבר על דופלר עורקי צוואר והיה כתוב שיש שם עוריקם מעובים, וכעת בסי טי שבוצע לו בעקבות ס. הערמונית יש משהו דומה בלב עורקים מסוידים או מעובים. לחץ הדם שלו עומד על כ140-60. אבל מדי פעם קופץ למעלה. אין מעקב מסודר או טיפול מסודר מלבד לוסרטן 50 שמקבל פעם ביום כשהנתי מהרוקח שייתכן וצריך בכלל פעמיים ביום - נכון?
3. . הכולסטרול בשליטה אבל הכולסטרול הטוב מאוד מאו ד נמוך - 20 (מקבל סטטור 10 מג והכולסטרול הרע עומד על 70 וזה הרבה בזכות הפורוםה זה ועצותיך בקשה שלי מרופא המשפחה שיטפל כשקודם הכולסטרול עמד על 100 ומשהו), - האם כדאי ששיתהיין פעם ביוםאו פעם בשבוע?
השומנים בסדר.
פיזית אינו פעיל כבעבר ורוב הזמן יושב או שכוב
3. אני חוששת שכל אלה- מעקב אחרי כלי הדם, אחרי מדלל הדם, וכו' לא מטופלים כמו שצריך. אם להוסיף את הטיפול ההורמונלי שמקבל עכישו - אני תוהה איזה רופא אמור לרכז את המורכבות של הכל ולמנוע ככל האפשר בעיות עתידיות בכלי דם, במח ובלב? נוירולוג? מומחה לכלי דם? לשומנים? פנימאי?
3. ברשימת תופעות הלוואי של הטיפול ההורמונלי כתוב גם על הלב. התקף לב. והבנתי מהמעט שנאמר ליממטופל אחר שזה משפיע על הקרישיות גם. איך נערכים לדבר כזה? את הטיפול בקזדקס התחיל בגלל הדחיפות בטיפול בסרטן אבל אני מודאגת מתופעות הלוואי האלה שנוגעוות ללב ולקרישיות - כמה זה שכיח והם לאור כל אלה צריך לפנות באמת בדחיפות לרופא מומחה ואיזה?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי 3
שואלת26/12/2012השורה הלא ברורה שם - שאלתי למעשה בסוף הפיסקה - האם כדאי שישתה יין פעם ביום או פעם בשבוע על מנת להעלות את רמת הכולסטרול הרע או שיש דרך אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור27/12/2012ודאי תביני שלא ניתן לטפל דרך האינטרנט, ודאי לא במקרה מורכב כזה. אנסה לענות באופן עקרוני.
1. כעקרון, במניעת אירוע מוחי חוזר אין יתרון משמעותי לפלביקס על אספירין. הטיפול המקובל הוא אספירין. בפלביקס משתמשים כאשר יש התוית-נגד לאספירין או כאשר היה אירוע מוחי תחת טיפול באספירין.
2. סוג התרופה ומינונה חשובים פחות מאשר עצם איזון לחץ הדם. אין תחליף למעקב מסודר של לחץ הדם וקבלת החלטה טיפולית בהתאם. לעתים לוסרטן במינון זה מספיק ולעתים לא - רק מעקב מסודר יתן את התשובה.
3. העלאת הכולסטרול הטוב הנה עסק מתסכל ביותר. נכון להיום אין תרופה המעלה את הכולסטרול הטוב שהוכח שמונעת אירועים מוחיים או לבביים כאשר הכולסטרול הרע בשליטה טובה, כמו במקרה שתיארת. לגבי שתיית היין - ההשפעה על הכולסטרול הטוב אינה דרמטית. אם מותר או לא - זה תלוי בכל מקרה לגופו ויש להתייעץ ברופא המכיר אותו.
4. רופא המשפחה צריך לרכז את הטיפול, ולהתייעץ לפי הצורך במומחים שפירטת. אם אינך סומכת על רופא המשפחה - יש היום רופאי משפחה מעולים רבים בכל הקופות, וקל מאד להחליף רופא
5. בכל טיפול רפואי אנחנו שוקלים את התועלת הצפויה אל מול הנזק האפשרי. כך, למשל, לעתים אנחנו מוכנים "לקבל" סיכון קטן ללב אם התועלת הצפויה מהטיפול בסרטן גדולה. חשוב שהאונקולוג המטפל יהיה מודע לכל הבעיות הרפואיות הקיימות, כדי שיוכל לעשות את השיקול הנכון בכל מקרה לגופו. במקרה הצורך – האונקולוג יכול וצריך להתייעץ בנוירולוג, קרדיולוג, מומחה לכלי דם או כל מומחה אחר. כך, למשל, אני מקבל הרבה פעמים פניות מהאונקולוגים בבית החולים בו אני עובד בבקשה ליעוץ בנושא שומני הדם. מטופל עם כמה בעיות צריך להיות מטופל ע"י כמה רופאים לפי הצורך, וחשוב שידברו ביניהם ושיהיה מישהו (בד"כ רופא המשפחה) שירכז את הכל.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
שואלת27/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה
שואלת27/12/2012הטיפול ההורמונלי הכרחי - בעניין הזה הבנתי שאין שאלה. בגלל החומרה של המצב. האונקולוג לא הסתכל על בדיקות דם או כאלה, נתן את הטיפול ואמר שצריך להתחיל מהר. השלה היא אם יש משהו שניתן לעשות על מנת למנוע או למזער את הסיכון לפגיעה בלב? שנית, האם שנה לאחר ארוע מוחי צריך לבצע בדיקות אקו לב דופלר או מעקב אצל נוירולוג - או שרק אם יש בעיה? שלישית, אני חוששת מלחץ הדם לאור תופעות לוואי אפשריות בטיפול ההורמונלי כשדיברת על מעקב קבוע - הכוונה למדידה כל יום של לחץ דם בשעה קבועה? עשינו זאת תקופה אבל אז במפתיע לחץ הדם בשעה אחרת היה מאוד גבוה (חד פעמי) כשהוא שכב בכלל. ושאלה אחרונה - פעילות גופנית מומלצת לו או שיש חשש? זה מלחיץ בייחוד לאדם שהכושר שלו ירוד. שלא תהיה עליית לחץ דם גבוהה מדי. תודה על התשובות, במקביל אני אברר כיצד להחליף רופא משפחה לרופא מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור27/12/20121. האם יש משהו שניתן לעשות על מנת למנוע או למזער את הסיכון לפגיעה בלב?
בהחלט - לקחת את האספירין ולוודא שכל גורמי הסיכון (כולסטרול, שומני הדם, לחץ הדם, סוכרת, עישון וכו') מאוזנים היטב.
2. האם שנה לאחר ארוע מוחי צריך לבצע בדיקות אקו לב דופלר או מעקב אצל נוירולוג - או שרק אם יש בעיה?
תלוי בממצאים בבדיקות הראשוניות. יש ממצאים שדורשים מעקב (למשל אם נראתה היצרות בעורקי הצוואר או ממצאים מסוימים באקו) ויש שלא. הרופא המטפל שראה את כל תוצאות הבדיקות יוכל להנחות אתכם.
3. הכוונה למדידה כל יום של לחץ דם בשעה קבועה?
תדירות המעקב תלויה במידת האיזון. כדאי לבדוק בשעות שונות של היום, כולל בבוקר עם הקימה מהשינה ובערב, כדי לוודא שלחץ הדם מאוזן בכל שעות היממה. אם יש ספק במידת האיזון - כדאי לבצע הולטר לחץ דם.
4. פעילות גופנית מומלצת לו או שיש חשש?
עקרונית - מותר. פרטנית - יש להיבדק ע"י הרופא המטפל על מנת לוודא שאין מניעה. אם יש חשש - כדאי לפנות לפעילות במרכז לשיקום חולי לב, שם מתבצעת פעילות מותאמת אישית בהשגחה רפואית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
שואלת27/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)