מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ביתר כולסטרול וכאבי שריריםראובן05/01/2013
שלום רב,
אני בן 60 בגובה 1.74 במשקל 89 ק"ג ועושה פעילות ספורטיבית בקביעות.
ערכי סוכר גבוליים (טרום סכרתי), ללא טיפול תרופתי.
בדיקות אחרונות: גלוקוז (בצום): 100 ו 6.4=HbA1C
בחצי השנה האחרונה אני מטופל בסטטין סימבקור במינון של 15 מ"ג. עד אז במשך כשנתיים לקחתי סימבקור 10 מ"ג.
ערכי הכולסטרול שלי בבדיקה האחרונה הם:
טריגליצרידים:60
כולסטרול: 152
HDL : 34
NON HDL : 118
LDL : 106
שאלותי הם:
1. רמת ה HDL שלי נמוכה מהרצוי. האם ניתן להגדילה ? וכיצד ?
בנוסף, האם כדאי להשקיע מאמץ בכיוון זה ומדוע ?
2. בשבועות האחרונים התחילו אצלי כאבי שרירים. בעיקר בגפיים התחתונות, אשר
באים לידי ביטוי בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות כאשר אני עדיין במיטה ואשר
מקשים עלי להרדם שנית.
לקחתי לפרק זמן מגנזיום (אנטי לג קרמפ) ובהמשך גם Q10 אך זה לא עזר במיוחד.
האם יתכן שכאבי שרירים כתוצאה מסטטינים יתחילו יותר משנתיים אחרי שהתחלתי
לקחת סטטינים ?
במידה וארצה להחליף את הסימבקור, איזה סוג אחר כדאי ומומלץ לנסות ? האם
כדאי לבדוק בהתחלה את הליפיטור ?
תודה על המענה המקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראובן
ד``ר רפי ביצור05/01/20131. רמת ה HDL שלי נמוכה מהרצוי. האם ניתן להגדילה? וכיצד?
- העלאת רמת ה- HDL הנה עסק מתסכל ביותר. יין אדום, שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL), אבל בד"כ ההשפעה קטנה. מחקרים עדכניים הראו שכאשר רמת ה- LDL מאוזנת היטב בעזרת סטטינים, תרופות נוספות הניתנות במטרה להעלות את רמת ה- HDL אינן תורמות להורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן אין בהן צורך (לפחות בתרופות הקיימות כיום. תרופות חדשות נמצאות בפיתוח ויתכן ויראו תוצאות טובות יותר).
2. האם יתכן שכאבי שרירים כתוצאה מסטטינים יתחילו יותר משנתיים אחרי שהתחלתי לקחת סטטינים ?
- יתכן, אך פחות סביר. ברוב המכריע של המקרים, כאבי שרירים כתוצאה מסטטינים מופיעים תוך שלושה חודשים מתחילת הטיפול או עליה במינון.
3. במידה וארצה להחליף את הסימבקור, איזה סוג אחר כדאי ומומלץ לנסות?
- בשלב הראשון הייתי מנסה להפסיק לחלוטין את הססטין לשבועיים-שלושה. אם לא יחול שיפור משמעותי בכאבים, הרי שהסבירות שמקורם בסטטינים נמוכה עוד יותר, וכדאי לחפש סיבה אחרת לכאבים (עליה באינטנסיביות הפעילות הגופנית? בעיות כלי דם? בעיות אורתופדיות? בעיות נוירולוגיות?).
כדאי גם לבדוק את תפקודי בלוטת המגן ורמת ויטמין D - תת-פעילות של הבלוטה וחסר ויטמין D עלולים לגרום לכאבי שרירים במטופלים בסטטינים, ותיקון החסר יכול למנוע את הכאבים.
אם יחול שיפור משמעותי עם הפסקת הסימבקור, ולאור המצב הקדם-סוכרתי (בו כדאי מאד לטפל בסטטין) - היית מנסה דווקא פרבסטטין, מאחר ולו יש את השכיחות הנמוכה ביותר של כאבי שרירים. אמנם הוא פחות "חזק" מליפיטור, אבל מאחר ורמת הכולסטרול אצלך מאוזנת היטב עם מינון נמוך של סימבקור, סביר להניח שגם עם פרבסטטין ניתן יהיה להגיע לאיזון טוב.
שבוע טוב ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)