נוטלת סטטור וניאספן - תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוטלת סטטור וניאספן - תופעות לוואי
    עדי
    15/01/2013

לפני כשנה ניסיתי בליווי רופאת המשפחה להפסיק סטטינים בגלל כאבי גוף.
    אחרי חודש התוצאות היו נוראיות ואז היא החליטה על שילוב של סטטור 10 מג וניאספאן 500.מג.
    המדדים של כולסטרול וטריגליצרידים ירדו יפה אך לעומת זאת עלה הסוכר ל-115.
    בנוסף היו לי 2 התקפים אלרגיים מאד חריפים עם פריחה נוראית בכל הגוף.

מאז עברתי לתזונה טבעונית כמעט מוחלטת (ללא ממוצרים מן החי - בשר וחלב, ללא קפאין, ללא פחמימות ריקות ובניטרול ירקות סולניים)
    פיזית אני מרגישה הרבה יותר טוב ואני מעוניינת להפסיק בהדרגה את הניאספן והסטטור.
    לידיעתך, אני לוקחת גם קרדילוק 2.5, ויטמין E,D,B12 ואומגה 3.

אודה לכם על יעוצכם.
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר רפי ביצור
    15/01/2013

מאחר ואיני יודע אם יש לך גורמי סיכון למחלות לב, ומהם ערכי הכולסטרול ושומני הדם עם וללא טיפול - לא אוכל לתת תשובה פרטנית.

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.

הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.

הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים. כאשר טיפול זה אינו מספיק או אינו נסבל בשום אופן, ניתן לטפל בתרופות אחרות (כגון אזטרול, רזינים או ניאצין), בד"כ בתוספת לסטטינים.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדי
    15/01/2013

תודה רבה על התשובה המפורטת, אך לא התיחסת לנקודה שציינתי לגבי תזונה.
    כמעט חצי שנה שאני אוכלת תזונה טעונית כמעט לחלוטין (עדיין אוכלת דג סלמון)

כרגע "HDL 6 ו- LDL 86 עם טיפול תרופתי.

יש היסטוריה משפחתית (אבא: שבץ מוחי בגיל 49, אימא: 73 -התקף לב)
    אני בת 64.

אודה לך אם תתיחס לאפשרות של צמצום / הורדה של הטיפול התרופתי לנוכח הטבעונות.

שוב תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר רפי ביצור
    15/01/2013

לאור הסיפור המשפחתי, ערכי הסוכר הגבוליים ואני מניח שגם יתר לחץ דם (מכיון שאת מקבלת קרדילוק) נראה לי שרצוי מאד שתהיי מטופלת בסטטין, כגון בסטטור שאת נוטלת.

נראה לי שניתן לנסות להפסיק את הניאספאן ולבדוק שוב את רמת שומני הדם לאחר חודשיים-שלושה. חשוב לציין שתזונה טבעונית יכולה להיות עשירה בפחמימות היכולות להעלות את רמת הטריגליצרידים, ולאור הנטיה לרמה גבוהה של טריגליצרידים וערכי הסוכר הגבוליים חשוב להקפיד על נושא זה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו