מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יין טוב ללב?שואלת23/01/2013
היי
1. מה המרכיב הפעיל ביין שאמור להועיל לכולסטרול הטוב - האלכוהול או הענבים, האם תירוש יכול לספק זאת : ) ?
2. אני מרבה לשאול בפורום המעולה שלך שאלות בנוגע לאבי אבל בדיקות הדם שלי כך מסתבר גרועות משלו. סוכר גבולי, כבד שומני, כולסטרול גבולי, טריגלצרידים של לא פחות מ-300 כבר מגיל 18, בלי קשר למשקל. "נטייה" כך אמרו לי אבל עם יד על הלב אני אוכלת הרבה סוכרים, בשנים האחרונות - TSH- 8, BMI 31 לחץ דם 110-75
לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, ופעילות גופנית ל- הליכה של כ30-50 דקות 4 פעמים בשבוע). לצערי למרות שמירה על דיאטה והרזייה לסירוגין במהלך השנים כולל הפחתות משקל של 10 קילו (ועלייה לסירוגין) ,ככל שאני מנסה להימנע מפחממות ולמרות שאני מתקיימת מ1200-2000 קלוריות ליום, עדיין הפחממות מהוות מרכיב מרכזי בתזונה שלי. אני בשנות השלושים. האם יש מקום לבחון טיפול תרופתי?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד``ר רפי ביצור23/01/20131. לגבי יין - יש הסוברים שיש לו השפעה מיטיבה על הלב, אוךם אין לכך הוכחה חד-משמעית. אם יש השפעה כזו - לא ברור האם מקורה באלכוהול בלבד או במרכיבים אחרים הייחודיים ליין אדום (רסברטרול ואחרים). לגבי תירוש - יש לזכור שמכיל כמות גדולה של סוכר ויכול להעלות רמת טריגליצרידים באנשים עם נטיה לכך.
2. הטיפול הראשוני אצלך צריך להיות תזונתי - ירידה במשקל ותזונה מופחתת בפחמימות. מומלץ לפנות ליעוץ תזונתי אישי. אם קיים קושי לרדת במשקל, אפשר לשקול טיפול תרופתי בתת-פעילות בלוטת המגן. לאחר חודשיים-שלושה של הקפדה על התזונה כדאי לחזור על הבדיקות, ולפי התוצאות - לשקול את הצורך בטיפול תרופתי בשומני הדם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)