יין טוב ללב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יין טוב ללב?
    שואלת
    23/01/2013

היי
    1. מה המרכיב הפעיל ביין שאמור להועיל לכולסטרול הטוב - האלכוהול או הענבים, האם תירוש יכול לספק זאת : ) ?
    2. אני מרבה לשאול בפורום המעולה שלך שאלות בנוגע לאבי אבל בדיקות הדם שלי כך מסתבר גרועות משלו. סוכר גבולי, כבד שומני, כולסטרול גבולי, טריגלצרידים של לא פחות מ-300 כבר מגיל 18, בלי קשר למשקל. "נטייה" כך אמרו לי אבל עם יד על הלב אני אוכלת הרבה סוכרים, בשנים האחרונות - TSH- 8, BMI 31 לחץ דם 110-75
    לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, ופעילות גופנית ל- הליכה של כ30-50 דקות 4 פעמים בשבוע). לצערי למרות שמירה על דיאטה והרזייה לסירוגין במהלך השנים כולל הפחתות משקל של 10 קילו (ועלייה לסירוגין) ,ככל שאני מנסה להימנע מפחממות ולמרות שאני מתקיימת מ1200-2000 קלוריות ליום, עדיין הפחממות מהוות מרכיב מרכזי בתזונה שלי. אני בשנות השלושים. האם יש מקום לבחון טיפול תרופתי?
    תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יין טוב ללב?

הוספת תגובה

• לשואלת

ד``ר רפי ביצור
    23/01/2013

1. לגבי יין - יש הסוברים שיש לו השפעה מיטיבה על הלב, אוךם אין לכך הוכחה חד-משמעית. אם יש השפעה כזו - לא ברור האם מקורה באלכוהול בלבד או במרכיבים אחרים הייחודיים ליין אדום (רסברטרול ואחרים). לגבי תירוש - יש לזכור שמכיל כמות גדולה של סוכר ויכול להעלות רמת טריגליצרידים באנשים עם נטיה לכך.

2. הטיפול הראשוני אצלך צריך להיות תזונתי - ירידה במשקל ותזונה מופחתת בפחמימות. מומלץ לפנות ליעוץ תזונתי אישי. אם קיים קושי לרדת במשקל, אפשר לשקול טיפול תרופתי בתת-פעילות בלוטת המגן. לאחר חודשיים-שלושה של הקפדה על התזונה כדאי לחזור על הבדיקות, ולפי התוצאות - לשקול את הצורך בטיפול תרופתי בשומני הדם.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו