מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאור02/02/2013
אני בת 41 שוקלת 83 גובה 1.60 , יש לי סכרת גבולית 111 ושומנים בדם.בגדול אוכלת בריא אך לצערי לא מצליחה לשמור על אורח חיים הכולל ספורט ותפריט שיאפשר הורדה במשקל. מודעת לסכנות אך לא מצליחה לקחת את עצמי בידיים. פניתי לדיאטנית וניסיתי אינספור דיאטות אך לא מצליחה להתמיד.בבדיקות האחרונות הערכים של רמת השומנים היו תקינים כי לוקחת כדורים אז מן הסתם זה מווסת את רמתם יודעת שאין פיתרון קסם .ובכל זאת מבקשת לשאול מה היית מציע לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר רפי ביצור02/02/2013נראה לי שאת צריכה להפנות את השאלה לפורום קוסמים :)
וברצינות: אין פתרונות קסם ואין תחליף לשמירה על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה. אני מדגיש - לא "דיאטה" אלא אורח חיים. אין ברירה: צריך "לעשות סויץ'" במח ולהפנים שזה חיוני. בגילך הצעיר יש למשקל העודף, לסוכר ולשומנים מספיק זמן לגרום לך נזק, אך מצד שני יש לך את הזמן לפעול כדי למנוע את הנזק.
לגבי התזונה: מיצאי תזונאי(ת) שתתאים לך תוכנית תזונתית שאת יכולה לחיות אתה לטווח ארוך. התוכנית צריכה, מן הסתם, לכלול תזונה מוגבלת בקלוריות (כדי שתרדי במשקל) ובפחמימות (כדי לאזן את רמת הסוכר ושומני הדם). לכל אחד יש את התוכנית המתאימה לאישיותו: יש המעדיפים פגישות "אחת על אחת" עם התזונאית, יש המעדיפים תוכנית קבוצתית (נוסח "שומרי משקל" ואחרות), יש הנעזרים במאמן אישי ("קואוצ'ר") בנוסף לתזונאית. יש המעדיפים שינוי הדרגתי ומתמשך, ואחרים מעדיפים גישה יותר "אגרסיבית". כל אחד ומה שמתאים לו, ובלבד שהדבר יעשה.
לגבי הפעילות הגופנית: לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה, מיצאי לך פעילות שאת נהנית ממנה: הליכה, ריצה, שחיה; בבית, בחוץ או בחדר כושר; לבד, עם חברה או עם מאמן כושר אישי - כל פעילות אירובית טובה. קבעי מועדים קבועים לפעילות (לפחות שלוש פעמים בשבוע) והחליטי שמה שלא יהיה - שום דבר לא יבטל את המועדים האלה. ההתחלה קשה, אבל אם תכניסי את הפעילות הגופנית ללו"ז שלך, עם ההתמדה הדבר יעשה קל יותר ובהמשך אפילו מהנה (מניסיון אישי!).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)



