כולסטרול גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה
    עתליה
    11/03/2008

שלום רב
    אני בת 43
    סובלת מכולסטרול שנמצא כל הזמן בעליה.
    כעת סה"כ 266
    HDL=67.3
    LDL=183

טריגלצרידים= 76

אני שוקלת כ-80 ק"ג
    גובה 170

הרופא רשם טיפול בסימבקור, איני לוקחת את הטיפול.

הייתי רוצה לדעת האם בעזרת פעילות גופנית ודיאטה מתאימה
    ניתן להפחית את ערכי השומנים בדם?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

ד``ר רפי ביצור
    17/03/2008

בשאלתך חסרים כמה נתונים על-מנת לתת תשובה מלאה, בין השאר - האם את סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, האם יש במשפחה מקרים של מחלת לב בגיל צעיר ועוד.
    עם זאת ניתן לומר שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) משביעה רצון.
    טיפול בסימבקור במצב כזה הנו הגיוני, אולם, כאמור חסרים נתונים נוספים על-מנת לתת תשובה מלאה.
    פעילות גופנית ודיאטה יכולים להוריד את ערכי ה- LDL ב- 7-10% בממוצע - לא הרבה, אולם יש לזכור כי:
    1. ישנם אנשים שבהם הירידה גדולה יותר.
    2. והכי חשוב - לפעילות גופנית ותזונה מתאימה יש חשיבות גדולה להגנה על הלב ולבריאות הכללית הרבה מעבר להשפעתם על בדיקת מעבדה כזו או אחרת.

לכן חשוב ומומלץ בחום לאכול נכון ולעסוק בפעילות גופנית בין אם את לוקחת תרופות ובין אם לא. התרופות אינן תחליף לאורח חיים בריא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

עתליה
    17/03/2008

תודה על התשובה המפורטת.

הינה הפרטים הנוספים:
    אין לחץ דם גבוה
    אין היסטוריה של מחלות לב במשפחה או מוות בגיל צעיר.

בבדיקות דם אחרונות היה GGT מעט גבוה 52 וכך גם אלקליין פוספט132
    אולטרסאונד תקין.
    האם כולסטרול גבוה יכול לגרום לכך?
    והאם לטיפול נוגד שומנים יש השפעה על הכבד, במידה ואחליט לקחת?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול, סטטינים וכבד

ד``ר רפי ביצור
    18/03/2008

1. הערכים הגבוהים של GGT ו- ALK PHOS נובעים, קרוב לודאי, מכבד שמוני, שבשלביו הראשוניים אינו נותן סימנים באולטראסאונד. עם זאת, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ע"מ לבצע מס' בדיקות לשלילת מצבים אחרים היכולים לגרום לכך.
    2. לתרופות להורדת כולסטרול, כגון הסימבקור, יכולה להיות השפעה על בדיקות הדם של תפקודי הכבד, אך לא ה- GGT ו- ALK PHOS אלא GOT ו- GPT. עם זאת, תופעה זו אינה נפוצה, אינה מסוכנת, והפיכה לחלוטין. לכן, אם יש צורך בטיפול בסטטינים, ניתן בהחלט לטפל ללא חשש גם אם יש הפרעה קלה בתפקודי הכבד, כמו אצלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובותיך

עתליה
    18/03/2008

עזרת לי מאוד.

ערכתי בדיקות נוספות לשלילת צהבות וכד'
    התשובות שליליות, נמצא כי בעבר היה וירוס CMV אם אני
    זוכרת נכון.

כנראה שאתחיל לקחת טיפול תרופתי נגד כולסטרול.

ושוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו