מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוהעתליה11/03/2008
שלום רב
אני בת 43
סובלת מכולסטרול שנמצא כל הזמן בעליה.
כעת סה"כ 266
HDL=67.3
LDL=183
טריגלצרידים= 76
אני שוקלת כ-80 ק"ג
גובה 170
הרופא רשם טיפול בסימבקור, איני לוקחת את הטיפול.
הייתי רוצה לדעת האם בעזרת פעילות גופנית ודיאטה מתאימה
ניתן להפחית את ערכי השומנים בדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה
ד``ר רפי ביצור17/03/2008בשאלתך חסרים כמה נתונים על-מנת לתת תשובה מלאה, בין השאר - האם את סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, האם יש במשפחה מקרים של מחלת לב בגיל צעיר ועוד.
עם זאת ניתן לומר שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) משביעה רצון.
טיפול בסימבקור במצב כזה הנו הגיוני, אולם, כאמור חסרים נתונים נוספים על-מנת לתת תשובה מלאה.
פעילות גופנית ודיאטה יכולים להוריד את ערכי ה- LDL ב- 7-10% בממוצע - לא הרבה, אולם יש לזכור כי:
1. ישנם אנשים שבהם הירידה גדולה יותר.
2. והכי חשוב - לפעילות גופנית ותזונה מתאימה יש חשיבות גדולה להגנה על הלב ולבריאות הכללית הרבה מעבר להשפעתם על בדיקת מעבדה כזו או אחרת.
לכן חשוב ומומלץ בחום לאכול נכון ולעסוק בפעילות גופנית בין אם את לוקחת תרופות ובין אם לא. התרופות אינן תחליף לאורח חיים בריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
עתליה17/03/2008תודה על התשובה המפורטת.
הינה הפרטים הנוספים:
אין לחץ דם גבוה
אין היסטוריה של מחלות לב במשפחה או מוות בגיל צעיר.
בבדיקות דם אחרונות היה GGT מעט גבוה 52 וכך גם אלקליין פוספט132
אולטרסאונד תקין.
האם כולסטרול גבוה יכול לגרום לכך?
והאם לטיפול נוגד שומנים יש השפעה על הכבד, במידה ואחליט לקחת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול, סטטינים וכבד
ד``ר רפי ביצור18/03/20081. הערכים הגבוהים של GGT ו- ALK PHOS נובעים, קרוב לודאי, מכבד שמוני, שבשלביו הראשוניים אינו נותן סימנים באולטראסאונד. עם זאת, אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ע"מ לבצע מס' בדיקות לשלילת מצבים אחרים היכולים לגרום לכך.
2. לתרופות להורדת כולסטרול, כגון הסימבקור, יכולה להיות השפעה על בדיקות הדם של תפקודי הכבד, אך לא ה- GGT ו- ALK PHOS אלא GOT ו- GPT. עם זאת, תופעה זו אינה נפוצה, אינה מסוכנת, והפיכה לחלוטין. לכן, אם יש צורך בטיפול בסטטינים, ניתן בהחלט לטפל ללא חשש גם אם יש הפרעה קלה בתפקודי הכבד, כמו אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובותיך
עתליה18/03/2008עזרת לי מאוד.
ערכתי בדיקות נוספות לשלילת צהבות וכד'
התשובות שליליות, נמצא כי בעבר היה וירוס CMV אם אני
זוכרת נכון.
כנראה שאתחיל לקחת טיפול תרופתי נגד כולסטרול.
ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)