כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    אסנת
    19/02/2013

שלום רב. אני בת 42. גובי 160 ומשקלי 62 ק"ג. בימיפ האחרונים ערכתי בדיקת דם וממצאיה הפתיעו אותי מאוד ערכו של ה LDL 185.6, ערכו של הכולסטרול 262 וערכו של ה NONHDL 206. רופא המשפחה עדיין לא ראה את התוצאות אבל אני מבינה שמצב הכולסטרול לא טוב. אני רוצה לציין שלהבנתי התזונה שלי אינה עתירת שומנים. אני צמחונית, לא אוכלת בשר ודגים, משלבת בתזונה ירקות ופירות באופן יומי לא אוכלת גבינות שמנות או אוכל מטוגן. יש במשפחה שלי תורשה לבבית (אבי עבר שני התקפי לב בגיל 40+ ושני ההורים שלי סובלים מכולסטרול גבוה. אני עושה מעט פעילות גופנית (הליכה נמרצת פעם או פכמיים בשבוע וכן פעם בשבוע פילאטיס). אשמח לשמוע איך אתה רואה את התמונה ומה אתה ממליץ לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לאסנת

ד``ר רפי ביצור
    20/02/2013

לאור רמת הכולסטרול הגבוהה והסיפור המשפחתי - יש מקום לשקול ברצינות טיפול בסטטינים להורדת ערכי ה- LDL

במקביל, יש לשלול סיבות לעליית רמת הכולסטרול - שימוש בגלולות למניעת הריון או תרופות אחרות, תת-פעילות של בלוטת המגן והפרשת חלבון בשתן.

מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו