טיפול סטטינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול סטטינים
    אנונימית
    21/02/2013

שלום,

אני בת 54, הפסקתי לפני שלושה חודשים הורמונים, ערך הכולסטרול LDL שלי הוא 175.

אני אמורה להתחיל טיפול בליפיטור 10 מ"ג ליום.

האם ניתן יהיה בהמשך להפסיק את הליפיטור, במידה והכולסטרול יורד? ומה תופעות הלוואי

של התרופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול סטטינים

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד``ר רפי ביצור
    21/02/2013

אם יש צורך בסטטין - הטיפול הנו טיפול כרוני, מאחר ואם מפסיקים אותו רמת הכולסטרול עולה שוב.

תופעת הלוואי העיקרית הנה כאבי שרירים, היכולה להופיע בכ- 5% מהמטופלים, וחולפת בהפסקת הטיפול.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה

אנונימית
    21/02/2013

האם יש פגיעה גם ברמת ה-CK ובזיכרון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

ד``ר רפי ביצור
    21/02/2013

רמת CK עלולה לעלות, אך חשוב לציין כי לעליות קלות אין כל חשיבות, ועליות גדולות ומשמעותיות מבחינה רפואית - נדירות.

ישנם תיאורי מקרים לא נפוצים של הפרעה בזיכרון לטווח קצר, החולפת עם הפסקת הטיפול. חשוב לציין שלא מדובר באלצהיימר או דמנציה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו