סטטינים ופומלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטטינים ופומלית
    יוסי
    23/02/2013

שלום
    אני נוטל סימבסטטין 10 מ"ג וידוע לי שאסור לי לאכול אשכוליות. שאלתי האם הדבר נכון גם לגבי פומלית שהיא הכלאה של פומלה עם אשכולית.
    תודה
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטטינים ופומלית

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    23/02/2013

אכן, דין פומלית כדין אשכולית.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פומלית

יוסי
    23/02/2013

תודה על התשובה המהירה.מה בעצם הסיבה שאי אפשר לאכול אשכולית או פומלית והאם הכונה היא להמנע לחלוטין.

ץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    23/02/2013

אשכוליות ופומליות מכילות חומר המעכב פירוק סטטינים שונים, ולכן יכול לגרום לעליית רמתם בדם וכתוצאה מכך לתופעות לוואי כגון כאבי שרירים.

השפעת האשכולית על פירוק הסטטינים שונה מאדם לאדם, ואינה ניתנת לחיזוי מראש. צריכה של כמות קטנה לעתים רחוקות אינה מזיקה, אך לא ניתן להצביע על כמות בטוחה מדויקת.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו