כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    דנה
    07/03/2013

שלום,
    אני בת 50 מטופלת באביאנה לגיל המעבר, מבנה גוף רזה ושומרת על תזונה בריאה.
    לא מעשנת, לחץ דם תקין,
    כבר 10 שנים בבדיקות הדם כולסטרול סביב 250 בערך.עד היום לא קיבלתי טיפול תרופתי בגלל HDL גבוה. בדיקת הדם האחרונה:
    כולסטרול-256
    HDL- 94
    NON HDL-162
    LDL-145
    טרגליצרידים-82
    שאלתי האם כדאי להתחיל בטיפול להורדת הכולסטרול?האם טיפול תרופתי יוריד
    גם את רמת הHDL , מה עדיף?
    בברכה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר רפי ביצור
    07/03/2013

הצורך בטיפול נקבע לא רק לפי רמת הכולסטרול ה"רע" וה"טוב", אלא עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.

אם רמת הסיכון למחלות לב היא כזו שמצריכה טיפול, הטיפול יעיל במניעת מחלות לב וכלי דם.

מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול

דנה
    08/03/2013

שלום,
    בהמשך לתשובה שלך , אני בת 50 אין היסטוריה משפחתית של לחץ דם גבוה או סוכרת ומחלות לב, אני לא מעשנת, לחץ הדם שלי תקין עם נטיה ללחץ דם נמוך, אני נוטלת אביאנה לגיל המעבר ולא סובלת מסוכרת , מבנה הגוף שלי רזה ואני שומרת על תזונה בריאה. יש היסטוריה של כולסטרול גבוה במשפחה , בצד של אבי שמאוזן בטיפול תרופתי שנים.
    אבל בכל זאת בגלל ריבוי דעות בנושא מה עדיף למרות שאני אולי לא בקבוצת סיכון גבוהה כרגע האם כדאי להתחיל בטיפול להורדת הכולסטרול?
    בברכה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר רפי ביצור
    08/03/2013

במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי: אם אכן אין שום גורם סיכון למחלת לב, ובנוכחות רמת HDL מצוינת - איני רואה הכרח בטיפול תרופתי עם רמת LDL של 145

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו