כולסטרול ושומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול ושומנים בדם
    בת 27
    18/05/2013

שלום,

אשמח להתייחסותכם לגבי תוצאות בדיקות הדם שלי:

כולסטרול - 230
    טריגליצרידים - 206
    כולסטרול HDL- 58
    כולסטרול LDL- 131.4
    NON HDL CHOLESTROL- 172

פריטין -7
    המוגלובין - 11.8
    ברזל- 43

אני בת 27, 1.60, שוקלת 54 קילו, מתעמלת 3 פעמים בשבוע, צמחונית ולא אוכלת מוצרים שמנים כלל. מקפידה על אכילת הרבה פירות וירקות. נוטלת ברזל, (ניסיתי מס' סוגים) אך לא נספג.

אני צמחונית כבר חצי שנה, וכעת הכולסטרול והשומנים הכי גבוהים מאי פעם.
    לא שותה, לא מעשנת, לא נמצאת בסטרס מוגבר וישנה כמו שצריך.
    בנוסף, יש לי טכיקרדיה ולחץ דם 140/90

אשמח להתייחסותכם - מאוד מודאגת.

נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול ושומנים בדם

הוספת תגובה

• לנטע

ד``ר רפי ביצור
    18/05/2013

1. לגבי שומני הדם:
    - לאישה צעירה, שאינה מעשנת, שאינה סובלת מיתר לחץ-דם או סוכרת, שרמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שלה טובה, ובהנחה שאין במשפחתך מחלת לב וכלי דם בגיל צעיר - רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) סבירה בהחלט ואינה מצריכה טיפול כלשהו.
    - רמת הטריגליצרידים גבוהה במידה מינימלית. חשוב לזכור שהגורם התזונתי המשפיע ביותר על רמת הטריגליצרידים הוא הפחמימות ולאו דווקא השומנים, כך שצמחונים אינם "מחוסנים" מכך. הפחתה בכמות הפחמימות (בעיקר פחמימות פשוטות) צפויה לשפר את רמת הטריגליצרידים.

2. לגבי חסר הברזל: אמנם אין זה נושא הפורום, אך יש כמה דברים שכדאי לבדוק. חסר ברזל נובע מאיבוד מוגבר, ספיגה מופחתת או שילוב של שניהם.
    - לגבי איבוד מוגבר - אצל נשים בגיל הפוריות הסיבה הנפוצה ביותר היא דימום כבד או ממושך במחזור. אם זה המצב אצלך, מומלץ לפנות לרופא/ת נשים להתאמת טיפול.
    - לגבי ספיגה מופחתת - האם נבדקו נוגדני צליאק? אם לא - כדאי לבדוק. לעתים הביטוי היחיד של צליאק הנו חסר ברזל שאינו מתוקן במידה מספקת גם עם כדורי ברזל. מומלץ לפנות לרופא המשפחה שיראה אם כדאי לבצע בדיקה זו כמו גם הערכה נוספת של מערכת העיכול.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו