Q10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Q10
    ליאור
    03/06/2013

שלום.

אני לוקח שנים קריסטור 10 מ"ג ולאחרונה החלו כבי שרירים אצלי .
    האם מומלץ לקחת Q10 שיקל על כאבי השרירים ?
    האם יש משהו אחר שיכול להקל על כאבי השרירים ?
    לקחתי סימוביל , ליפיטור ועוד מהמשפחה הזו וכולם גרמו לי לכאבי שרירים , עם הקריסטור הכאבים הם ברמה שאני יכול לסבול עד לאחרונה הבעיה החלה להציק לי .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Q10

הוספת תגובה

• Q10

נתי
    04/06/2013

תודה ד"ר , אנסה .
    הבעיה היא שאינני יודע איזו חברה מיצרת לקנות ואיזה מינון כי הרוקח טוען שבמינון של קריסטור שאני לוקח 10 מ"ג על להתחיל עם 50 מ"ג של Q10
    מה דעתך ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתי

ד``ר רפי ביצור
    04/06/2013

לגבי החברה - מהיותו של Q10 תוסף מזון ולא תרופה, הרי שהפיקוח על ייצורו אינו הדוק (בלשון המעטה). למעשה אין שום דרך לדעת בוודאות. אם תחליט לקחת את התוסף, נראה לי שמן הזהירות יהיה לקנות מוצר של חברה גדולה ומוכרת, אם כי, כמו שאמרתי - אין בכך בטחון מלא.

לגבי המינון - איני מודע למחקרים שהשוו מינונים שונים של Q10 או שקבעו את מינון התוסף לפי מינון וסוג הסטטין. מעט המחקרים שבוצעו היו קטנים, ורובם לא הראו תועלת במתן התוסף. ברוב המחקרים השתמשו במינונים של 100-200 מ"ג.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו