להתחיל סטטינים - כן או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתחיל סטטינים - כן או לא
    יואל
    09/06/2013

שלום, אני בן 63, עוסק בספורט, לא מעשן ואוכל בד"כ כלל בריא. מרגיש טוב מאד.לוקח מזה כשנתיים 4 מ"ג אטאקנד לאיזון ל.ד. שהיה לי מעט גבוה.
    בבדיקת דופלקס של עורקי התרדמה נמצאו בצד ימין הסתיידות חלקית היצרות 26%-50% ואילו בצד שמאל 51%-70%, בנוסף רבדים טרשתיים במוצא העורק הפנימי (בשני הצדדים). בבדיקות דם שביצעתי נמצאו הערכים הבאים: גלוקוז-101.7, כולסטרול טוטל-196.7, טריגליצרידים-83.1, כולסטרול HDL- 52, כולסטרול LDL- 128, כולסטרול NON-HDL 145, על פי הנחיית הרופא התחלתי לקחת קרטיה 100 מ"ג, כדור אחד ליום, בנוסף נאמר לי שעלי להגיע עם כולסטרול LDL ליעד של לא יותר מ70, ולכן עלי לקחת סטטינים. ניסיתי להמנע מכך והתחלתי משטר דיאטה ללא כולסטרול וללא סוכר, לאחר כחודשיים בבדיקת דם הגעתי לערכים של כולסטרול LDL 110, גלוקוז 90.6, טריגליצרידים 56.1, כולסטרול HDL 51, כולסטרול NON-HDL 121. שאלתי היא האם יש סיכוי לשפר את מצבי ללא סטטינים? אין לי חשק להכנס לסרט הזה. אך אם אין ברירה... הא, בנוסף יש לי היסטוריה של אימא חולת לב וסוכר ואף עברה ארוע מוחי.. (זה לא לטובתי כל כך, אני יודע)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתחיל סטטינים - כן או לא

הוספת תגובה

• ליואל

ד``ר רפי ביצור
    09/06/2013

זו אחת השאלות הקלות ביותר שנשאלתי בפורום אי-פעם...

במגבלות ה"יעוץ" האינטרנטי, ועל סמך הפרטים שמסרת - אין לי ספק שיש צורך בטיפול בסטטינים על מנת להגיע לרמת LDL נמוכה מ- 70.

הירידה של כ- 10% ברמת ה- LDL שהשגת עם השינוי באורח החיים היא הירידה הצפויה, ולא צפויה ירידה משמעותית נוספת, בוודאי לא לערך הנמוך אותו אנחנו רוצים אצלך. אין זה אומר שאין חשיבות לאורח החיים - נהפוך הוא. תזונה, פעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והימנעות מעישון הן חשובות מאד, אולם במצבך הן אינן מספיקות.

הסטטינים הם הדרך היחידה העשויה לעצור את התקדמות הטרשת ולהקטין את הסיכון לאירועי לב ומח ויפה שעה אחת קודם.

במקביל יש לוודא שכל גורמי הסיכון האחרים (לחץ הדם, רמת הסוכר וכו') מאוזנים היטב.

יש לחזור מדי חצי שנה עד שנה על בדיקת הדופלקס של עורקי הצוואר על מנת לוודא שההיצרויות לא התקדמו.

המשך במעקב רופא המשפחה. אם יהיה צורך - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

המשך במע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה מהירה ועניינית

יואל
    10/06/2013

תודה רבה על תשובבה מהירה ועניינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו