אחרי ניתוח בריאטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי ניתוח בריאטרי
    אמירה
    30/06/2013

בת 55,אני 3 חודשים אחרי ניתוח שרוול, לפניו הייתי מטופלת בכדורים-ג'נואט ואמריל וכן הזרקת אינסולין לשחרור איטי פעם ביום. בנוסף, סטטינים 40 מג' ליום.
    אחרי הניתוח הפסקתי לקחת את כל התרופות ועכשיו אחרי 3 חודשים הסוכר בתהליך ירידה מצויין,תפקודי הכבד- הטובים זה עשור לעומת זאת הכולסטרול לא השתנה לטובה. כולסטרול-269.9 טריגליצרידים-184.4 HDL-43 LDL 190 NON HDL-227 הרופאה המליצה לקחת שוב סטטינים, אני ממש לא רוצה לקחת תרופות שיהרסו את הכבד, אני מאד מקפידה על התזונה,על פעילות גופנית, מכלכתחילה את הניתוח עשיתי עם BMI 32, בגלל כבד שומני וסוכרת. האם יש טיפול חלופי שניתן לנסות לקחת לפני טיפול בתרופות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח בריאטרי

הוספת תגובה

• לאמירה

ד``ר רפי ביצור
    30/06/2013

אכן, מכל גורמי הסיכון, ערך הכולסטרול מגיב פחות לירידה במשקל, כולל בעזרת ניתוח בריאטרי.

במגבלות ה"יעוץ" האינטרנטי - נראה שאכן יש צורך בטיפול בסטטינים.
    טיפול בסטטינים אינו "הורס את הכבד"! תפקודי הכבד אצלך היו גבוהים, קרוב לודאי, עקב הכבד השומני (שקשור לסוכרת ולטריגליצרידים, אך לא לכולסטרול), והשתפרו עם השיפור במדדים אלה.

מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו