טרשת עורקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרשת עורקים
    מוטי
    06/07/2013

אני סובל משומנים בדם ומאוזן ע"י כדורים , כמו כן אני לא שמן , לא מעשן ולא שותה אלכוהול וגם עושה פעילות ספורט מידי פעם . בכל זאת אני לעיתים מרגיש תעוקה בחזה , לכן אני פוחד שמתפתחת אצלי טרשת עורקים.האם ישנה תרופה נגד טרשת עורקים ? באינטרנט ישנם הרבה תרופות שכיביכול מנקות את העורקים מטרשת . האם ישנה תרופה אמינה שניתן לקחת מהרופא לטיפול בטרשת עורקים ? ( אני בן 48 )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרשת עורקים

הוספת תגובה

• למוטי

ד``ר רפי ביצור
    06/07/2013

החדשות הטובות - ניתן בהחלט למנוע טרשת עורקים.

החדשות הרעות - אין כדור פלא למניעת טרשת עורקים.

מניעת טרשת עורקים מתבססת קודם כל על שמירה על אורח חיים בריא: תזונה בריאה, שמירה על משקל בריא, פעילות גופנית סדירה, הימנעות מעישון ומעקב סדיר אחר גורמי הסיכון השונים (ערכי שומני הדם, ערכי סוכר ולחץ-דם).

בחלק מהאנשים שמירה על אורח חיים בריא אינה מספיקה, ויש צורך בטיפול תרופתי לאיזון שומני הדם, לחץ הדם או רמת הסוכר. אם הסיכון לפתח מחלת לב גבוה, יש צורך בחלק מהמקרים לקחת אספירין.

אין ולו תוסף אחד שהוכחה יעילותו במניעת טרשת עורקים וסיבוכיה.

אם יש כאבי חזה - צריך להיבדק על ידי רופא המשפחה, שיחליט אם יש צורך בבירור נוסף (מבחן מאמץ, אקו או בדיקות נוספות - הכל לפי הצורך).

מומלץ להיות במעקב סדיר של רופא המשפחה. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי...

מוטי
    20/07/2013

א. תודה על התשובה המהירה

המליצו לי לקחת אספירין במינון נמוך.
    מהרוקח קיבלתי מיקרופירין 75 , האם מומלץ לקחת את הכדור ? ואם כן כמה פעמים ביום ובאיזו שעה ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למוטי

ד``ר רפי ביצור
    20/07/2013

מיקרופירין 75 מתאים לאלה הזקוקים לאספירין למניעת התקפי לב.

אין לי מספיק נתונים לדעת אם אתה זקוק לאספירין - מומלץ להתייעץ ברופא המשפחה המכיר אותך.

באלה הזקוקים לאספירין, המינון הוא כדור אחד ליום, אחרי אוכל.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה להורדת שומנים

מוטי
    20/02/2014

שלום
    מזה כמה שנים אני לוקח סימבקור להורדת שומנים. אחרי כמה שנים נראה שהגוף
    " התרגל " לתרופה ובבדיקות הדם נראה כי ערך השומנים עולה , לכן ( מזה כמה חודשים ) הרופא שינה את סוג הכדורים וכיום אני לוקח את הכדורים " תוריד ". בזמן האחרון ישנה תופעה חדשה ( אני לא יודע אם זה מהכדורים ) אני מרגיש כאבים בצד ימין של הבטן ולפעמים גם במרכז הבטן , הפסקתי לקחת את הכדורים למשך שבוע והכאבים קצת חלפו. האם כדורים אלו יכולים לגרום לכאבים או לנזק כלשהו ? כמו כן הומלץ לי לקחת Q10 כדי להתגבר על תופעה זו . האם נכון לקחת Q10 ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למוטי

ד``ר רפי ביצור
    20/02/2014

עם כל הזהירות שב"יעוץ" אינטרנטי וירטואלי על סמך מידע חלקי בלבד:

1. אם הסימבקור אינו מוריד את רמת הכולסטרול במידה מספקת - המעבר לתוריד הגיוני.
    2. כאבי בטן יכולים לנבוע מהכדורים, אבל זה אינו מאד אופייני. לכאבי בטן יכולות להיות סיבות רבות, ומומלץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה.
    3. יש הטוענים ש- Q10 יכול לעזור, אם כי אין לכך הוכחות טובות. ניתן לנסות ולראות אם עוזר.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו