סיבות לשומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבות לשומנים בדם
    הילה
    31/07/2013

שלום,
    אני בת 27, גובה- 1.67 ושוקלת 65 קילו. אני מעשנת קרוב ל-6 סיגריות ביום. אני נוטלת כבר מעל 10 שנים גלולות יסמין ובשנתיים האחרונות גם יותירוקס לבלוטת התריס (מאחר ולא תפקדה כמו שצריך). בשנים האחרונות יש עלייה ברמת השומנים בדם שלי וכרגע זה עומד על כולסטרול- 283, hdl- 229 וטריגליצרידים- 481. אני אמנם לא עושה כושר גופני כלל, אבל ניסיתי לשנות את התזונה כדי להוריד את השומנים בדם וזה לא עזר. הרופאה שלי נתנה לי שתי תרופות- stator ו- lipanor. אני מאד מפחדת ליטול תרופות אלו בנוסף לגלולות וליותירוקס. מה יכולה להיות הסיבה שלי לשומנים בדם אם זה לא קשור לתזונה וגם לא תורשתי? האם יש תחלופה אחרת במקום תרופות? האם אני חייבת להפסיק לעשן עכשיו?
    בתודה מראש,
    הילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיבות לשומנים בדם

הוספת תגובה

• להילה

ד``ר רפי ביצור
    31/07/2013

אתחיל מהסוף - "האם אני חייבת להפסיק לעשן עכשיו?" - כן!!! העישון מזיק ביותר ויפה שעה אחת קודם.

לגבי הטריגליצרידים והכולסטרול, ישנם כמה דברים שניתן לעשות:
    1. לפנות לתזונאי/ת להתאמה אישית תזונה מוגבלת בפחמימות
    2. להתחיל לעסוק באופן סדיר בפעילות גופנית
    3. לנסות להפסיק לקחת את הגלולות - לעתים גלולות גורמות לעליה בערכי הכולסטרול והטריגליצרידים
    4. לוודא שתפקודי התריס מאוזנים
    5. לוודא שתפקודי הכליה תקינים ואין חלבון בשתן

אם כל אלה לא יעזרו - יהיה ככל הנראה צורך בטיפול תרופתי, אולם יש סיכוי טוב שאם תקפידי - יהיו תוצאות.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו