מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות כולסטרוללימונית30/03/2008
שלום רב,
להלן תוצאות בדיקה אחרונה מ- 24/3/2008:
200- 100 mg/dl 230 CHOLESTEROL
120- 50 mg/dl 48 CHOLESTEROL- HDL
130- 0 mg/dl 142.3 CHOLESTEROL-LDL calc
בדיקות קודמות של כולסטרול, שנעשו ב- 6/8/2007
200- 100 mg/dl 211 CHOLESTEROL
120- 50 mg/dl 50 CHOLESTEROL- HDL
130- 0 mg/dl 129.3 CHOLESTEROL-LDL calc
200- 10 mg/dl 158 TRIGLYCERI
ברצוני לדעת:
1) האם עליי ליטול כדורים כלשהם?
2) האם ההמלצות בנושא יתאימו גם לתקופת היריון (כרגע בטיפולים).
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בטיפול תרופתי
ד``ר רפי ביצור31/03/20081) בשאלתך חסרים כמה נתונים על-מנת לתת תשובה לגבי הצורך בטיפול תרופתי, בין השאר - גילך, האם את סובלת ממחלת לב או מחלת כלי דם אחרת, האם את סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, האם יש במשפחה מקרים של מחלת לב בגיל צעיר, האם את מעשנת ועוד.
2) כל התרופות להורדת ררמת הכולסטרול אסורות לשימוש בהריון. חשוב לציין גם כי טיפול הורמונלי יכול להביא לעליית ערכי הכולסטרול. לכן, אם את נמצאת כעת בטיפולי פוריות, הייתי ממליץ על הקפדה על אורח חיים בריא (המנעות מעישון, תזונה נכונה ופעילות גופנית), ודוחה את ההחלטה על צורך בטיפול תרופתי עד גמר הטיפולים (אני מקווה שבקרוב, בעקבות הריון ולידה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ביצור
לימונית05/04/2008ד"ר ביצור שלום,
ראשית, תודה על התייחסותך.
המשך האינפורמציה:
מתקרבת לגיל 42.
בעלת FV LAIDEN ו-protein C resisten על רקע הטרוזיגווי. כמו כן, מטופלת שנים בזריקות כתוצאה של חוסר בויטמין B12 וחוסר בחומצה פולית (מקבלת כדורים לטיפול בחוסר של 5 מ"ג) ובבדיקות הדם האחרונות התוצאה של החומצה הפולית אף גבוהה מהנורמה.
לא מעשנת ולא שותה אלכוהול, אך יחד עם זה לא עושה פעילות גופנית ולא מצליחה לשמור על תזונה טובה.
כמו שכבר נכתב - מתכוונת להורות.
כמו כן, אמי סבלה מהלב, אבל נולדה עם מום בלב, עברה פעמיים ניתוחי לב, בסוף נפטרה לאחר CVA.
אבי - עבר גם הוא, בסביבות גיל 60, התקפת לב, ועבר צינתור. לא בטוחה, אך נדמה לי שגם לו יש כולסטרול גבוה.
אשמח להתייחסותך המחודשת עקב האינפורמציה החדשה, למרות שאני מבינה מדבריך שבכל מקרה לא אוכל לקבל טיפול בתקופת ההיריון.
לכן, האם תוכל להגיד לי את מידת הסיכון שאני נמצאת בה, ובעיקר בתקופת ההיריון?
אציין רק שהכולסטרול הגבוה היה קיים עוד לפני הטיפולים.
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת חשובה
לימונית05/04/2008בעלת משקל יתר (לא יודעת בדיוק, אבל כבר שנים מעל ל-30 ק"ג עודפיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכת הסיכון
ד``ר רפי ביצור06/04/2008לאור גילך הצעיר, והיעדר גורמי סיכון כעישון, יתר לחץ-דם וסוכרת - הסיכון בטווח הקצר - נמוך.
הסיכון בטווח הארוך - דורש הערכה לא אינטרנטית לאחר ההריון.
בכל מקרה - שמירה על אורח-חיים בריא (ירידה במשקל, תזונה נכונה ופעילות גופנית) - חיונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)