תוצאות כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות כולסטרול
    לימונית
    30/03/2008

שלום רב,

להלן תוצאות בדיקה אחרונה מ- 24/3/2008:

200- 100 mg/dl 230 CHOLESTEROL

120- 50 mg/dl 48 CHOLESTEROL- HDL

130- 0 mg/dl 142.3 CHOLESTEROL-LDL calc

בדיקות קודמות של כולסטרול, שנעשו ב- 6/8/2007

200- 100 mg/dl 211 CHOLESTEROL

120- 50 mg/dl 50 CHOLESTEROL- HDL

130- 0 mg/dl 129.3 CHOLESTEROL-LDL calc

200- 10 mg/dl 158 TRIGLYCERI

ברצוני לדעת:
    1) האם עליי ליטול כדורים כלשהם?
    2) האם ההמלצות בנושא יתאימו גם לתקופת היריון (כרגע בטיפולים).

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות כולסטרול

הוספת תגובה

• הצורך בטיפול תרופתי

ד``ר רפי ביצור
    31/03/2008

1) בשאלתך חסרים כמה נתונים על-מנת לתת תשובה לגבי הצורך בטיפול תרופתי, בין השאר - גילך, האם את סובלת ממחלת לב או מחלת כלי דם אחרת, האם את סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, האם יש במשפחה מקרים של מחלת לב בגיל צעיר, האם את מעשנת ועוד.
    2) כל התרופות להורדת ררמת הכולסטרול אסורות לשימוש בהריון. חשוב לציין גם כי טיפול הורמונלי יכול להביא לעליית ערכי הכולסטרול. לכן, אם את נמצאת כעת בטיפולי פוריות, הייתי ממליץ על הקפדה על אורח חיים בריא (המנעות מעישון, תזונה נכונה ופעילות גופנית), ודוחה את ההחלטה על צורך בטיפול תרופתי עד גמר הטיפולים (אני מקווה שבקרוב, בעקבות הריון ולידה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ביצור

לימונית
    05/04/2008

ד"ר ביצור שלום,
    ראשית, תודה על התייחסותך.
    המשך האינפורמציה:
    מתקרבת לגיל 42.
    בעלת FV LAIDEN ו-protein C resisten על רקע הטרוזיגווי. כמו כן, מטופלת שנים בזריקות כתוצאה של חוסר בויטמין B12 וחוסר בחומצה פולית (מקבלת כדורים לטיפול בחוסר של 5 מ"ג) ובבדיקות הדם האחרונות התוצאה של החומצה הפולית אף גבוהה מהנורמה.
    לא מעשנת ולא שותה אלכוהול, אך יחד עם זה לא עושה פעילות גופנית ולא מצליחה לשמור על תזונה טובה.
    כמו שכבר נכתב - מתכוונת להורות.
    כמו כן, אמי סבלה מהלב, אבל נולדה עם מום בלב, עברה פעמיים ניתוחי לב, בסוף נפטרה לאחר CVA.
    אבי - עבר גם הוא, בסביבות גיל 60, התקפת לב, ועבר צינתור. לא בטוחה, אך נדמה לי שגם לו יש כולסטרול גבוה.

אשמח להתייחסותך המחודשת עקב האינפורמציה החדשה, למרות שאני מבינה מדבריך שבכל מקרה לא אוכל לקבל טיפול בתקופת ההיריון.
    לכן, האם תוכל להגיד לי את מידת הסיכון שאני נמצאת בה, ובעיקר בתקופת ההיריון?
    אציין רק שהכולסטרול הגבוה היה קיים עוד לפני הטיפולים.

בתודה מראש,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תוספת חשובה

לימונית
    05/04/2008

בעלת משקל יתר (לא יודעת בדיוק, אבל כבר שנים מעל ל-30 ק"ג עודפיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת הסיכון

ד``ר רפי ביצור
    06/04/2008

לאור גילך הצעיר, והיעדר גורמי סיכון כעישון, יתר לחץ-דם וסוכרת - הסיכון בטווח הקצר - נמוך.
    הסיכון בטווח הארוך - דורש הערכה לא אינטרנטית לאחר ההריון.
    בכל מקרה - שמירה על אורח-חיים בריא (ירידה במשקל, תזונה נכונה ופעילות גופנית) - חיונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו