אחרי צנתור לפני שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי צנתור לפני שנתיים
    שוני
    14/11/2013

שלום רב
    באוגוסט 2011 עברתי התקף לב במהלושמו ל צונתרושמו לי סטנד
    קיבלתי את הכדורים
    קרדילוק 2.5
    קרטייה 100
    פלאוויקס75
    לפיטור 80
    בדיקות דם מאז תקינותכולסטרול שמור 70
    עשיתי לפני שבועיים בדיקות דם יצא טריגליצרידים 230 ו לדל 130
    הקרדיולוג אמר כי ייתכן שאצטרך תוספת של איזיטרול
    רציתי לדעת מה המינון המקובל של האיזטרול בשילוב עם התרופות שאני מקבל והאם זה אמור להוריד שומנים בדם
    אבא שלי עבבר מעקפים ושני צנתורים והוא מקבל את האיזטרול וזה עזר לו
    שאלה נוספת האם הרופא מששפחה שלי שהוא גם אנדוקרונולוג יכול לתת לי את האיזטרול למצבי או רק הקרדיולוג
    תודה על תשובתכם
    שוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי צנתור לפני שנתיים

הוספת תגובה

• לשוני

ד``ר רפי ביצור
    14/11/2013

לפני שמגיעים להוספת תרופה, נשאלת השאלה מדוע עלה ערך ה- LDL מ- 70 ל- 130. האם הופחת מינון הליפיטור? האם אתה מקפיד לקחת את הליפיטור מדי יום? אם המינון לא השתנה ואתה מקפיד לקחת את התרופה - הייתי חוזר על הבדיקה לוודא שאין טעות מעבדה, ואם התוצאה תחזור על עצמה, הייתי מבצע כמה בדיקות (תפקודי תריס, תפקודי כליה, שתן לחלבון ועוד) על מנת לנסות ולמצוא את סיבת העליה.

בנוסף, ערכי הטריגליצרידים הגבוהים מרמזים על כך שיש מקום לשיפור התזונה והפעילות הגופנית. כדאי להתייעץ בתזונאי/ת ולהקפיד על פעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).

אם רמת ה- LDL נשארת 130 בבדיקות חוזרות תחת טיפול בליפיטור במינון זה, ניתן להוסיף אזטרול. המינון הוא 10 מ"ג (יש רק מינון אחד). תרופה זו יכולה להוריד את ערכי ה- LDL כולסטרול בכ- 20%. רופא המשפחה יכול לרשום את התרופה, אך בד"כ עליו לקבל אישור מקופת החולים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו