מדידת לח"ד 24 שעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדידת לח"ד 24 שעות
    רוני
    14/11/2013

שלום

בן 39, עם עודף משקל, לא מעשן.
    במדידות במרפאה יש לי לחצי דם גבוהים יחסית בסביבות 140-145/89-92 (לפעמים אף יותר מזה) על פי רוב במדידות חוזרות זה יורד קצת.
    הרופא הפנה אותי לבצע מדידת לח"ד 24 שעות.
    יש לציין שגם במדידות בבית במכשיר אוטומטי נמדדים לחצי דם גבוליים או מוגברים מעט, ובמדידות חוזרות חלה התמתנות יחסית (לעיתים זה יורד ללחץ דם תקין של 122-82).
    כנראה הסטרס מהמדידה גם תורם את חלקו לתוצאות.
    יש לציין שאני סובל מחרדה ומטופל בלוסטרל, אך כנראה זה לא מושלם.
    בעבר ביצעתי הולטר לח"ד, ובכל ניפוח חשתי לחץ וסטרס, וזה הביא לתוצאות כמעט גבוליות, לכן החשש שלי שההולטר שאבצע כעת לא יהיה אובייקטיבי.

1.מה הפתרון לזה ?
    2. והאם כדאי לקחת כדור הרגעה או שזה יגרום לכך שהתוצאות לא יהיו אובייקטיביות ? (הרי אני לא יודע אם הסיבה היחידה למדידות מוגברות וגבוליות זה רק בגלל החרדה, וגם אם זה מהחרדה, עדיין זה אומר שאני חי עם לחצי דם מוגברים)
    3. אותה שאלה לגבי כדור שינה ללילה, שיעזור מעט לשינה עם ההולטר .

אשמח לקבל מענה על התהיות והשאלות הנ"ל.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדידת לח"ד 24 שעות

הוספת תגובה

• לנתי

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2013

לפי מה שציינת, אתה סובל מחרדה בלי קשר לביצוע הבדיקה.
    לכן, נראה לי שכדאי לבצע את הבדיקה בתנאים דומים ככל האפשר ל"חיים האמיתיים": לקחת את התרופות שאתה נוהג לקחת אך לא תרופות נוספות רק בשביל הבדיקה.

שבת שלום ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו