בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    טובה
    18/11/2013

שלום רב לך ד"ר.

אני סובלת מפברומיילגיה עשיתי היום בדיקות דם ויצא לי ערכים גבוהים לדעתי טריגליצרידים 234 כולסטרול רע 167.20 crp 6.70 אינני יודעת מדוע יוצא לי ערכים גבוהים של כולסטרול ירדתי במשקלי 12 ק"ג ולא אוכלת מטוגנים רק לעיתים האם ישנן עוד בדיקות שעליי לעשות כדי למנוע בעיות בעתיד גם כך מספיק מה שיש.
    אודה על תשובתך המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• לטובה

ד``ר רפי ביצור
    18/11/2013

חסרים לי פרטים, אבל במגבלות היעוץ האינטרנטי אנסה לתת כיוון ראשוני.
    1. איני יודע בת כמה את, והאם יש גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר וכו'). אם את צעירה וללא גורמי סיכון - המצב קרוב לודאי אינו מצריך טיפול תרופתי כעת. אם יש גורמי סיכון, צריך לטפל בהם ובמקביל - צריך לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
    2. איני יודע אם את לוקחת תרופות. תרופות מסוימות (למשל גלולות למניעת הריון, תרופות מסוימות ליתר לחץ דם, סטרואידים ועוד) יכולות לגרום לעלית ערכי הכולסטרול ושומני הדם.
    3. אם לא נבדקו, כדאי לבדוק גם את רמת הסוכר (גלוקוז) תפקודי בלוטת המגן, תפקודי הכבד והכליות ושתן לחלבון.
    4. במקביל מומלץ לקבל יעוץ דמותאם אישית מתזונאי/ת
    5. ולא פחות חשוב - פעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). אני יודע שפעילות גופנית הנה ענין לא פשוט בפיברומיאלגיה, אבל כפי שאולי הסביר לך הרופא שלך, יש לה השפעה מיטיבה לא רק על שומני הדם אלא גם על הפיברומיאלגיה עצמה. מומלץ להתחיל "בקטן" ולעלות בהדרגה את התכיפות והעצימות.

לסיכום - מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו