כולסטרול גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה
    נועה
    31/03/2008

שלום,
    אני בת 21 גובה 171 שוקולת 61. אף פעם לא היה לי בעיות כולסטרול וגם במשפחה שלי אין כולסטרול (רק אחרי גיל 50). לאחרונה עשיתי בדיקות דם והתוצאות היו:
    סה"כ כולסטרול- 255
    טריגליצרידים- 157
    HDL- 80.5
    LDL- 143.10
    יכול מאוד להיות שזה בגלל הגלולות שלקחתי באותו זמן (דיאנה), בכל מקרה- החלפתי לגלולות חלשות יותר ודיאטנית הרכיבה לי תפריט דל שומן ואני מתאמנת כמעט כל יום בחדר כושר (מכשירים ועוד כשעה אירובי). השאלה שלי היא תוך כמה זמן הכולסטרול יחזור למצב תקין (אם בכלל)?
    תודה רבה!
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• שומנים בדם, מחלות לב

ד``ר רפי ביצור
    01/04/2008

בהנחה ואין לך סוכרת או יתר לחץ דם ואינך מעשנת - מצב שומני הדם שלך סביר: אמנם רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) מעט גבוהה, אך אינה חריגה מאד, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) - מצויינת.
    אני ממליץ לחזור על הבדיקות שלושה חודשים לאחר השינויים באורח החיים וסוג הגלולות.
    חשוב להדגיש כי העישון, שהוא רע לכולם, מזיק במיוחד בשילוב עם גלולות למניעת הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רפי,

נועה
    01/04/2008

אני לא מעשנת, אין לי סוכרת וגם לא לחץ דם גבוה (תקין ואפילו קצת נוטה לנמוך).
    יכול להיות שלמרות הספורט והדיאטה בגלל הגלולות הכולסטרול לא ירד (ויהיה צורך בכדורים)?
    תודה!
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

ד``ר רפי ביצור
    01/04/2008

כעקרון - יתכן שיהיה שיפור עם שינוי סוג הגלולות, הספורט והדיאטה, ויתכן שלא. גם אם לא - כלל לא בטוח שיהיה צורך בטיפול תרופתי.
    מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה עם תשובת הבדיקות החוזרות, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נועה
    01/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו