ליפיטור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליפיטור
    א.
    02/12/2013

ערב טוב,

בת 67 שנים. מטופלת בליפיטור 20 מ"ג לשומנים בדם+אנדלקס 10 מ"ג להורת לחץ דם, +אלטרוקסין לבולטת התריס, מזה 3 חודשים. לא טוב לי עם הליפיטור: עושה לי כאבי ראש, עירנות, פיהוקים ממושכים, עייפות לא מוסברת.
    אפשר לקבל המלצה לתרופה מקבוצה אחרת עם תופעות לוואי מועטות ? ( אני ללא כיס מרה ו)
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליפיטור

הוספת תגובה

• ל-ל

ד``ר רפי ביצור
    03/12/2013

בהנחה שאת זקוקה לטיפול להורדת רמת הכולסטרול, התרופות היחידות לגביהן הוכח כי הן מורידות את הסיכון למחלות לב וכלי דם הן ממשפחת הסטטינים.
    אם יש לך תופעות לוואי מתרופה אחת ממשפחה זו, ניתן לנסות תרופות אחרות מהמשפחת הסטטינים. ברוב המקרים תרופות אלה לא יגרמו לתופעות לוואי. תרופות אחרות מהמשפחה כוללות סימבסטטין, פרבסטטין ורוזובסטטין.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
    בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם - ליפיטור עדיף על קרסטור? תודה.

מתייעצת
    07/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתייעצת

ד``ר רפי ביצור
    07/12/2013

אין עדיפות לאחת על השניה. שתיהן טובות.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו