מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן סטטיניםזהבה כהני21/12/2013
שלום,
בת 71, גובה 171, משקל 94 ק"ג. סובלת מהיפותירואידיזם (האשימוטו) מזה כ-20 שנה. ומטופלת ביוטירוקס. קרטיה ותוספי סידן, מגנזיום וויטמין D. בנוסף, יש לי כבד שומני.
בעברי סרטן שד (פעמיים) מלפני 23 שנים ומלפני 10 שנים. כתוצאה מהניתוחים שעברתי סובלת מכאבי שרירים באיזור הצלעות והגב.
בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מיל"ד ומטופלת באנלפריל 5 מ"ג, פעמיים ביום.
בשנים האחרונות רמות הסוכר שלי בדם נמצאות במגמת עלייה, אם כי לעתים אני מצליחה להוריד אותן מעט עם תזונה מתאימה.
בדיקות הדם שערכתי בשבוע האחרון מראות:
Glucose 117
HbA1C 6.8
Cholesterol 199.3
Triglycerides 81
HDL Chol. 59
LDL Chol. (calc) 123.8
Non-HDL Chol. 140
Got (AST) 36
GPT(ALT) 57
CRP 0.6
ESR 34
Rheumatoid Factor <10.10
DNA(ds) Ab <1
שאר הבדיקות של תפקודי כבד בגדר התקין , כמו גם שאר הבדיקות לבירור גורמי דלקת בגוף תקינות. יש לציין שבגלל הכבד השומני תפקודי הכבד שלי עולים לעתים קרובות לרמות יותר גבוהות ולאחר מכן יורדות.
רופאת המשפחה שלי החליטה שעלי להתחיל בטיפול תרופתי לסוכרת והמליצה לי על גלוקופג' 850 מ"ג, פעם ביום.
בנוסף קבעה כי הפרוטוקול קובע שעלי להתחיל בטיפול להורדת הכולסטרול ורשמה לי סימבאסטטין 20 מ"ג.
אני צורכת שומנים חד רוויים והרבה ירקות עליים ירוקים ונוגדי חמצון כמו כורכום, חמוציות וויטמין C.
מאחר ואני חוששת מתופעות הלוואי של הסטטינים שפוגעות בתפקודי הכבד (שגם ככה הוא בעייתי), שגורמות לכאבי שרירים (שאני סובלת כבר מספיק מהם ואיני רוצה עוד) וגם גורמת לפגיעה בזכרון ולבלבול, ברצוני לדעת, אם אסתפק בכדור ליל"ד וגלוקופג' ואנסה להוריד במשקל, האם באמת חובה עלי לקחת, לדעתך, גם סטטינים?
תודה עבור תשובתך,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה כהני
ד``ר רפי ביצור22/12/2013ראשית - כמה עובדות:
1. הסטטינים אינם פוגעים בכבד! זאת ועוד - יש עדויות שבמקרים של כבד שומני יש להם אף השפעה מיטיבה. לאור מידע רב בנושא הסיר ה- FDA לפני כשנה לחלוטין את הדרישה לעקוב אחר תפקודי כבד במטופלים בסטטינים.
2. סטטינים עלולים לגרום לכאבי שרירים בכ- 10% מהמטופלים. במלים אחרות: 90% לא יסבלו מכאבי שרירים. זאת ועוד - הכאבים חולפים עם הפסקת הטיפול ואינם גורמים לנזק בלתי-הפיך.
3. לגבי פגיעה בזכרון ובלבול - נושא זה שנוי במחלוקת. מעטים מדווחים על כך, הקשר בין תופעה זו לבין הטיפול בסטטינים אינו מוכח, ובכל מקרה - התופעה חולפת עם הפסקת הטיפול.
וכעת למקרה שלך:
ראשית - הטיפול הראשוני והחשוב ביותר הוא הקפדה על אורח חיים בריא מבחינת תזונה ופעילות גופנית.
מכיון שעם HbA1C 6.8 יש שהיו מגדירים אותך כבר בשלב זה כסוכרתית - הטיפול בגלוקופאז' הגיוני.
לגבי הטיפול בסטטינים - גם כאן ההמלצה הגיונית. ניתן גם לנסות ולשפר את הערכת הסיכון למחלות לב וכלי דם ע"י בדיקות נוספות (המותאמות לכל מטופל לפי מאפייניו) במסגרת מרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
זהבה כהני22/12/2013תודה עבור תשובתך, אך עד כמה שאני מבינה כשצריך לקחת סטטינים זה לכל החיים (כמו טיפול ללחץ דם ולסוכרת). כלומר, תופעות הלוואי אולי חולפות כשמפסיקים את הטיפול, אך כשיש לקחת אותו לתמיד? האם יש פתרון לתופעות לוואי אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת. לוואי
רונן22/12/2013את משתייכת לקטגוריית האנשים שלא תקח את התרופה מהסיבה הפשוטה שאת סומכת יותר על ״סיפורי שכנים״.
תתחילי פעילות פיזית, תפסיקי לתקוע אוכל ותרדי במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזהבה כהני
ד``ר רפי ביצור22/12/2013את מחפשת פתרון לתופעת לוואי שטרם לקית בה, לתרופה שטרם לקחת ושיש 90% סיכוי שלא תלקי בה גם אם תקחי את התרופה...
ובכל מקרה - ברוב המקרים בהם יש תופעת לוואי עם תרופה מסוימת ניתן למצוא פתרון עם תרופות אחרות.
אם יש צורך בהן, את התרופות יש לקחת לכל החיים (או עד 120 - מה שבא קודם) מאחר וכשמפסיקים לקחת אותן הגוף חוזר לייצר את הכולסטרול העודף.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)