מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם דרוש טיפול תרופתירוני22/12/2013
שלום רב,
רקע:
אני בת 63. סובלת משילשולים בלתי פוסקים. עברתי בירור מקיף אך כל התוצאות היו תקינות ולא נמצאה סיבה לשילשולים.
אציין כי אני אוכלת רק מוצרים דלי שומן, ואיני אוכלת שום דבר מטוגן או מתוק. איני אוכלת כלל מוצרי חלב עקב אי הסבילות ללקטוז.
בשנה שעברה עברתי ניתוח כריתת רחם בשל סרטן הרחם (לא היתי צריכה לעבור הקרנות או כימוטרפיה לאחר הניתוח).
ב 2010 הוסרו 2 בלוטות היפרפלסטיות עקב היפרפרתירואידיזם ראשוני ואוסטיאופורוזיס.
בדיקות דם:
לאחרונה עשיתי בדיקות מעבדה ( התוצאות בהמשך ) ועקב תוצאות חריגות של כולסטרול, רופא המשפחה שלי רשם לי LITORVA 10MG.
התוצאות הן:
Glucose (B) 94
Cholesterol 216
LDL-Cholesterol 119.2
HDL-Cholesterol 57
Non-HDL Cholesterol 159
Triglycerides 197
Albumin (B) 4.4
ALKP-Alkaline Phosphatase 78
ALT (GPT) 29
Ca-Calcium (B) 9.1
Creatinine (B) 0.73
K+ Potassium (B) 4.7
Na- Sodium (B) 142
Protein Total (B) 7.2
Urea (B) 22
Vitamin D 25 (OH) 15
Vitamin B12 244
Fe - Iron 97
שאלות:
1.האם אכן תוצאות אלו מחייבות לקחת כדורים להורדת הכולסטרול או שניתן להסתדר גם בלי הכדורים?
2. אם יש לקחת כדורים, האם יש כדורים ללא לקטוז ? אם כן מהם, ואיזו מינון יש לקחת?
3. אם אין צורך לקחת תרופות, מה יש לעשות כדי שמצבי לא יחמיר?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור22/12/2013אני חייב לומר שעל סמך הנתונים שמסרת, לא ברור לי מדוע חשב הרופא שיש צורך בטיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול.
אם הבנתי נכון, תוצאות המעבדה שציינת היו ללא טיפול תרופתי. רמת כולסטרול "רע" (LDL) של 119 מצריכה טיפול תרופתי רק כשיש גורמי סיכון משמעותיים למחלות לב וכלי דם - קיומה של מחלת לב, סוכרת או הצטברות גורמי סיכון כגון יתר לחץ-דם, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר וכיו"ב - גורמים שאת כולם לא ציינת.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה על מנת לקבל הסברים בדבר נחיצות הטיפול לפי גורמי הסיכון. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)