האם דרוש טיפול תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם דרוש טיפול תרופתי
    רוני
    22/12/2013

שלום רב,
    רקע:
    אני בת 63. סובלת משילשולים בלתי פוסקים. עברתי בירור מקיף אך כל התוצאות היו תקינות ולא נמצאה סיבה לשילשולים.
    אציין כי אני אוכלת רק מוצרים דלי שומן, ואיני אוכלת שום דבר מטוגן או מתוק. איני אוכלת כלל מוצרי חלב עקב אי הסבילות ללקטוז.
    בשנה שעברה עברתי ניתוח כריתת רחם בשל סרטן הרחם (לא היתי צריכה לעבור הקרנות או כימוטרפיה לאחר הניתוח).
    ב 2010 הוסרו 2 בלוטות היפרפלסטיות עקב היפרפרתירואידיזם ראשוני ואוסטיאופורוזיס.

בדיקות דם:
    לאחרונה עשיתי בדיקות מעבדה ( התוצאות בהמשך ) ועקב תוצאות חריגות של כולסטרול, רופא המשפחה שלי רשם לי LITORVA 10MG.
    התוצאות הן:

Glucose (B) 94
    Cholesterol 216
    LDL-Cholesterol 119.2
    HDL-Cholesterol 57
    Non-HDL Cholesterol 159
    Triglycerides 197

Albumin (B) 4.4
    ALKP-Alkaline Phosphatase 78
    ALT (GPT) 29
    Ca-Calcium (B) 9.1
    Creatinine (B) 0.73
    K+ Potassium (B) 4.7
    Na- Sodium (B) 142
    Protein Total (B) 7.2
    Urea (B) 22
    Vitamin D 25 (OH) 15
    Vitamin B12 244
    Fe - Iron 97

שאלות:
    1.האם אכן תוצאות אלו מחייבות לקחת כדורים להורדת הכולסטרול או שניתן להסתדר גם בלי הכדורים?
    2. אם יש לקחת כדורים, האם יש כדורים ללא לקטוז ? אם כן מהם, ואיזו מינון יש לקחת?
    3. אם אין צורך לקחת תרופות, מה יש לעשות כדי שמצבי לא יחמיר?

תודה רבה,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם דרוש טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר רפי ביצור
    22/12/2013

אני חייב לומר שעל סמך הנתונים שמסרת, לא ברור לי מדוע חשב הרופא שיש צורך בטיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול.
    אם הבנתי נכון, תוצאות המעבדה שציינת היו ללא טיפול תרופתי. רמת כולסטרול "רע" (LDL) של 119 מצריכה טיפול תרופתי רק כשיש גורמי סיכון משמעותיים למחלות לב וכלי דם - קיומה של מחלת לב, סוכרת או הצטברות גורמי סיכון כגון יתר לחץ-דם, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר וכיו"ב - גורמים שאת כולם לא ציינת.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה על מנת לקבל הסברים בדבר נחיצות הטיפול לפי גורמי הסיכון. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו