כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    דניאל
    01/04/2008

שלום רב

בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה התבררו התוצאות כדלהלן : (אציין מה שנראה לי רלוונטי)
    סוכר - לא נבדק (אבל בבדיקה לפני 8 חודשים היה תקין)
    כולסטרול - 207
    LDL - 157.95
    HDL - 30.72 (נמוך מהנורמה)
    תפקודי כבד תקינים למעט ערך ALT -79.76

אני בן 34 , 1.78, שוקל כיום 89, לא מעשן, נוטל אספירין 100 מ"ג בהמלצת נוירולוגית (שאליה הלכתי בגלל כאבי ראש ותופעה חולפת של חולשות בגפיים) בגלל קרדיולפין חיובי, בדיקת סיטי ראש היתה תקינה.
    וכן אלטרולט במינון 10 מ"ג.

רמת הכולסטרול הטוב שלי תמיד היתה מעט נמוכה מהנורמה , מדוע זה ?
    אבל השינוי המשמעותי זה בערכי הכולסטורול הרע והכללי.

כמו כן במדידות לח"ד לאחרונה נמדדו ערכים מוגברים שלא היו בעבר.

אני במעקב אצל גסטרו עקב פיסורה, והוא שלח אותי לאולטראסאונד בטן לבירור לגבי הכבד, וכן לבדיקות דם ייעודיות לכבד, הבדיקות דם היו תקינות, וה - US הראה כבד שומני ומוגדל.
    ההמלצה היתה בינתיים הפחתה במשקל ופעילות גופנית, וכך אני עושה ב 3 שבועות האחרונים.

שאלתי, האם פעילות גופנית והפחתה במשקל יורידו את ערכי הכולסטורול ? האם זה יעזור גם ללח"ד ? וכן לגבי הכבד שומני , וכמה זמן ייקח עד שניתן יהיה לראות שינויים בתוצאות בבדיקות ?
    ובאופן כללי מה ההמלצות .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד``ר רפי ביצור
    02/04/2008

1) רמת הכולסטרול הנמוכה יכולה לנבוע ממס' סיבות, לרוב - עקב נטיה גנטית.
    2) ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים לשפר את ערכי הכולסטרול ולחץ הדם, אולם דבר זה אינו ודאי ודורש מעקב.
    3) אמנם לא ניתן לתת יעוץ פרטני דרך האינטרנט, אך נראה לי שאם לא יחול שיפור בבדיקות הכולסטרול ולחץ הדם תוך 2-3 חודשים - יש מקום לשקול טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו