מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרולדניאל01/04/2008
שלום רב
בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה התבררו התוצאות כדלהלן : (אציין מה שנראה לי רלוונטי)
סוכר - לא נבדק (אבל בבדיקה לפני 8 חודשים היה תקין)
כולסטרול - 207
LDL - 157.95
HDL - 30.72 (נמוך מהנורמה)
תפקודי כבד תקינים למעט ערך ALT -79.76
אני בן 34 , 1.78, שוקל כיום 89, לא מעשן, נוטל אספירין 100 מ"ג בהמלצת נוירולוגית (שאליה הלכתי בגלל כאבי ראש ותופעה חולפת של חולשות בגפיים) בגלל קרדיולפין חיובי, בדיקת סיטי ראש היתה תקינה.
וכן אלטרולט במינון 10 מ"ג.
רמת הכולסטרול הטוב שלי תמיד היתה מעט נמוכה מהנורמה , מדוע זה ?
אבל השינוי המשמעותי זה בערכי הכולסטורול הרע והכללי.
כמו כן במדידות לח"ד לאחרונה נמדדו ערכים מוגברים שלא היו בעבר.
אני במעקב אצל גסטרו עקב פיסורה, והוא שלח אותי לאולטראסאונד בטן לבירור לגבי הכבד, וכן לבדיקות דם ייעודיות לכבד, הבדיקות דם היו תקינות, וה - US הראה כבד שומני ומוגדל.
ההמלצה היתה בינתיים הפחתה במשקל ופעילות גופנית, וכך אני עושה ב 3 שבועות האחרונים.
שאלתי, האם פעילות גופנית והפחתה במשקל יורידו את ערכי הכולסטורול ? האם זה יעזור גם ללח"ד ? וכן לגבי הכבד שומני , וכמה זמן ייקח עד שניתן יהיה לראות שינויים בתוצאות בבדיקות ?
ובאופן כללי מה ההמלצות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד``ר רפי ביצור02/04/20081) רמת הכולסטרול הנמוכה יכולה לנבוע ממס' סיבות, לרוב - עקב נטיה גנטית.
2) ירידה במשקל ופעילות גופנית יכולים לשפר את ערכי הכולסטרול ולחץ הדם, אולם דבר זה אינו ודאי ודורש מעקב.
3) אמנם לא ניתן לתת יעוץ פרטני דרך האינטרנט, אך נראה לי שאם לא יחול שיפור בבדיקות הכולסטרול ולחץ הדם תוך 2-3 חודשים - יש מקום לשקול טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)